Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, 15 νεκροί

Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, 15 νεκροί

Στους 15 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών και πάνω από 100 των τραυματιών από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε πεζούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας ύποπτος είναι νεκρός και τουλάχιστον δυο ακόμη έχουν συλληφθεί. Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για κατάσταση ομηρίας σε εστιατόριο από δυο ενόπλους που μεταδόθηκαν νωρίτερα από τοπικά media και το CNN.

Το λευκό όχημα φέρεται να ανέβηκε σε πεζοδρόμιο στην Πλάθα Καταλούνια με ταχύτητα, ενώ ο οδηγός φέρεται να έχει διαφύγει πεζός. Επισήμως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράση, η ισπανική αστυνομία χειρίζεται την υπόθεση ως τρομοκρατική επίθεση.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με ενημερώσεις από τις τοπικές αρχές υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, καλώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά.


Η καταλανική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ζήτησε να παραμείνουν κλειστοί όσοι σταθμοί του μετρό και του τρένου βρίσκονται κοντά στο σημείο του συμβάντος.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ο δράστης οδήγησε με μεγάλγη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Η επίθεση στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της La Rampla σημειώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 17:05 τοπική ώρα.