Ο Τραμπ προσπαθεί να συμψηφίσει αντιφασίστες με… ρατσιστές-νεοναζί

Ο Τραμπ προσπαθεί να συμψηφίσει αντιφασίστες με… ρατσιστές-νεοναζί

Να σώσει τις σχέσεις του με την ακροδεξιά προσπάθησε μια ημέρα μετά τη δημόσια καταδίκη ρατσιστών και νεοναζί ο Ντόναλντ Τραμπ, επιτιθέμενος στους αντιφασίστες και επιχειρώντας πολιτικό συμψηφισμό των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση με το αυτοκίνητο με τη βία της αντιδιαδήλωσης.

Μια κίνηση που είναι προφανές ότι υπαγορεύεται από τον πολιτικό του σύμβουλο, Στηβ Μπάνον, ο οποίος είναι ο τελευταίος κρίκος που συνδέει τον Αμερικανό πρόεδρο με την ακροδεξιά, έρχεται να ανατρέψει το αναγεννημένο προφίλ του μετριοπαθούς Ντόναλντ Τραμπ το οποίο παρουσιάστηκε χθες με τη δήλωση καταδίκης και εγκληματοποίησης των ακροδεξιών.

Διαβάστε  Ο Τραμπ κάνει πίσω, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής με Κιμ

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ κατάδίκασε τους ρατσιστές και τους νεοφασίστες χαρακτηρίζοντάς τους εγκληματίες και τραμπούκους. Ωστόσο την Τρίτη από τη Νέα Υόρκη επέρριψε ευθύνες και στους αριστερούς αντιφασίστες επειδή κινήθηκαν επιθετικά προς τους Alt-right.

Διαφήμιση

Παράλληλα υπεραμύνθηκε της καθυστέρησης στις δημόσιες τοποθετήσεις του, λέγοντας ότι ήθελε να έχει όλα τα γεγονότα.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες ελέγχουν το αμερικανικό χρέος

Τέλος ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε “ντροπή για τον εαυτό του για το έθνος” τον οδηγό του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στο πλήθος των αντιφασιστών και σκότωσε μια γυναίκα. Η ρητορική ωστόσο κατά του οδηγού είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να πλήττεται το κίνημα των ακροδεξιών, ενώ απέφυγε τον χαρακτηρισμό τρομοκρατία.

Διαβάστε  Ο Σι Ζινπίνγκ πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes

Διαφήμιση