Φλέγονται ακόμα Ζάκυνθος και Ηλεία

Φλέγονται ακόμα Ζάκυνθος και Ηλεία

Βελτιωμένη εν συγκρίσει με χθες είναι η εικόνα από τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Ζάκυνθο και Ηλεία, ενώ ενισχύονται και τα εναέρια μέσα που συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις καθώς τα μέτωπα στην Αττική είναι σε ύφεση.

Η Πυροσβεστική επισημαίνει πως και οι δύο αυτές μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα, όμως εμφανίζουν μια σταθερή κατάσταση. Για το λόγο αυτό, με το πρώτο φως της ημέρας, λίγο μετά τις 6 το πρωί, ένα ελικόπτερο στην Ζάκυνθο και ένα στην Ηλεία, επιχειρούν από αέρος με ρίψεις επιβραδυντικού υγρού.

Διαβάστε  Τα μηνύματα του «πολιτικού τουρισμού» του Κώστα Καραμανλή

Στην Ηλεία, το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς απείλησε το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου το χωριό Περιστέρι, οι κάτοικοι του οποίου όμως αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν. Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, διότι άλλαζε συνεχώς η κατεύθυνση του ανέμου». Μέχρι την δύση του ηλίου, επιχειρούσαν από αέρος ένα αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον».

Διαφήμιση

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης όμως τα εναέρια μέσα είχαν αποσυρθεί από τη φωτιά της Ηλείας και το γεγονός αυτό συνέβαλε στην αναζωπύρωση της πυρκαγιάς και προκάλεσε την αντίδραση του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ τελικά αργά το απόγευμα επέστρεψαν.

Διαβάστε  Βήμα σύγκλισης Κομισιόν-ΔΝΤ για την Ελλάδα οι εαρινές προβλέψεις

Στη Ζάκυνθο οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν τις αναζωπυρώσεις οι οποίες πολυδιασπούν τις δυνάμεις πυρόσβεσης και δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Χθες έκαιγαν 20 εστίες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία καθώς δεν είναι δυνατόν να επικεντρωθούν οι δυνάμεις στην αντιμετώπιση ενός μετώπου.

Η φωτιά με τα συνολικά 20 μέτωπα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πρωί της Τρίτης, και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις έχει δυσκολέψει πολύ τις δυνάμεις της πυρόσβεσης, ενώ στο νησί εξακολουθούν να πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Διαβάστε  Μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά στην Πύλο

Διαφήμιση