Η Ελλάδα στις φλόγες: 55 νέες φωτιές σε ένα 24ωρο, καίγονται ακόμα Αττική, Ζάκυνθος, Πελοπόννησος

Η Ελλάδα στις φλόγες: 55 νέες φωτιές σε ένα 24ωρο, καίγονται ακόμα Αττική, Ζάκυνθος, Πελοπόννησος

Νέες ενδείξεις για την υπόθεση εργασίας των οργανωμένων εμπρησμών καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο καθώς, εκτός από ευρήματα για τη φωτιά στον Κάλαμο, ξέσπασαν 55 νέες εστίες, οι περισσότερες από τις οποίες κατασβέστηκαν άμεσα.

Αυτή τη στιγμή κορυφαία προτεραιότητα είναι το μέτωπο σε Κάλαμο-Βαρνάβα το οποίο δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και για την κατάσβεσή του οποίου επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, έντεκα μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 6 ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τι θέλει να σηματοδοτήσει ο Τσίπρας με το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Στην Αναληψη και το Κρυονέρι Ηλείας συνεχίζει να μαίνεται μία ακόμη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Στη Ζάκυνθο σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Καταστάρι και στο Κοιλιωμένο. Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις υπόλοιπες περιοχές της Ζακύνθου (Άνω Βολίμες, Βολίμες, Άγιος Νικόλαος, Δάφνη, Καμπί, Παλιό Χωριό) είναι οριοθετημένες με διάσπαρτες εστίες στο εσωτερικό της περιμέτρου τους. Συνολικά στο νησί επιχειρούν 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε  Νέα έντοκα με μειωμένο επιτόκιο εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Σβορωνάτα της Κεφαλονιάς. Στο νησί υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Δοριζάτα, Καραβάδο και Αδράκι.
Υπό έλεγχο ετέθη και πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην Αγία Κυριακή Ηλείας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων και για Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Ψαρά.
Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Έβρου και για Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Κέρκυρα, Παξούς, Σαμοθράκη, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Σκύρο.

Διαβάστε  Στους 152 μειώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία

Διαφήμιση