Τρομοκρατική επίθεση σε τούρκικο καφέ στη Μπουρκίνα Φάσο, 20 νεκροί

Τρομοκρατική επίθεση σε τούρκικο καφέ στη Μπουρκίνα Φάσο, 20 νεκροί

Βαρύς είναι ο απολογισμός τρομοκρατικής επίθεσης σε τούρκικο καφέ στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντουγκού, καθώς 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους πριν οι αρχές σκοτώσουν τους τρεις δράστες της επίθεσης.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένας Τούρκος πολίτης, ενώ ένας ακόμη Τούρκος τραυματίστηκε.

Η Μπουρκίνα Φάσο, όπως και πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχουν στοχοποιηθεί κατά καιρούς από τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν σε όλο το μήκος της υποσαχάριας περιοχής της Σαχέλ. Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν γίνει κατά μήκος του απομονωμένου βορεινού συνόρου της με το Μάλι, μια χώρα στην οποία οι ισλαμιστές μαχητές έχουν διαπράξει επιθέσεις για πάνω από μια δεκαετία.

Διαφήμιση

Τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε εστιατόριο και ξενοδοχείο στην Ουαγκαντουγκού τον Ιανουάριο 2016. Τότε την ευθύνη ανέλαβε η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.

Μια νέα συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων του Μάλι που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε τουλάχιστον άτομα σε θέρετρο πολυτελείας στο Μάλι έξω από την πρωτεύουσα Μπαμακό.

Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εντείνονται καθώς η ροή εξόδου από τη Ράκκα και τη Μοσούλη ενισχύεται όσο οι δυτικές δυνάμεις ανακτούν την κυριαρχία τους. Οι αδύναμες χώρες της Αφρικής αποτελούν πλέον το ιδανικό καταφύγιο για μεσαία και υψηλόβαθμα στελέχη που αναζητούν καταφύγια και πρόσφορο έδαφος για ανασύνταξη δυνάμεων.

Διαφήμιση