Σφαγή λόγω εκλογών στην Κένυα: 24 νεκροί, στο δρόμο ο στρατός

Σφαγή λόγω εκλογών στην Κένυα: 24 νεκροί, στο δρόμο ο στρατός

Στους 24 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στην Κένυα μετά τις εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων δεν αποδέχεται η αντιπολίτευση παρά την έγκριση των διεθνών παραγόντων και προσωπικά του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Στα θύματα περιλαμβάνεται και ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θύματα υπάρχουν σε αρκετές πόλεις με τους περισσότερους 17 να εντοπίζονται στην πρωτεύουσα, το Ναϊρόμπι.

Διαβάστε  Σε συναγερμό ο ΠΟΥ για ξέσπασμα Έμπολα στο Κονγκό

Από τις κάλπες προέκυψε η επανεκλογή, με 54% για δεύτερη 5ετία, του Νουχούρου Κενυάτα, γιού του ιδρυτή της Κένυας, νικώντας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Raila Odinga.

Διαφήμιση

Το ξέσπασμα βίας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυο τόσο στην ίδια τη χώρα των 47 εκατομμυρίων κατοίκων αλλά και στις γύρω χώρες καθώς η Κένυα αποτελεί μείζονα εμπορικό κόσμο.

Διαβάστε  Κονγκό: Ελεύθεροι οι απαχθέντες Βρετανοί, πιθανή η καταβολή λύτρων

Ως η μεγαλύτερη οικονομία στην Ανατολική Αφρική, η Κένυα είναι μια σημαντική εμπορική διαδρομή προς την ήπειρο ενώ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή που βρίσκεται και η Σομαλία, η οποία κάνει τα πρώτα βήματα προς τη σταθεροποίηση καθώς και το αποσταθεροποιημένο Σουδάν και το Νότιο Σουδάν.

Διαφήμιση