Κινέζικες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Κινέζικες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Νέο πακέτο κυρώσεων, το 17ο, εφαρμόζει και η Κίνα προς τη Βόρεια Κορέα, συμμορφούμενη με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνυπέγραψε τόσο το Πεκίνο όσο και η Μόσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Κίνα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε εισαγωγή σιδηρομεταλλεύματος, άνθρακα και θαλασσινών από τη Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων τις οποίες επέβαλε στην Πιονγιάνγκ ο ΟΗΕ, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Το Πεκίνο έχει δεσμευθεί να εντείνει την πίεση προς τη Βόρεια Κορέα, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα των ΗΠΑ, ώστε το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν να πιεστεί να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Διαβάστε  Εκρηκτική αύξηση των εισαγωγών στην Κίνα

Οι εισαγωγές άνθρακα, σιδηρομεταλλεύματος και θαλασσινών από τη Βόρεια Κορέα στην Κίνα θα απαγορευθούν πλήρως από την ερχόμενη Τρίτη.

Διαφήμιση

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε στις 6 Αυγούστου ομόφωνα, δηλαδή με την ψήφο τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας, νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ, οι οποίες αναμένεται να κοστίσουν στη βορειοκορεατική οικονομία 1 δισ. δολάρια τον χρόνο. Η Κίνα έχει ταχθεί υπέρ 17 από τα συνολικά 19 ψηφίσματα του Σ.Α του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα, ένδειξη ότι το Πεκίνο επιθυμεί ουσιαστική την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Διαβάστε  Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ και προσφεύγει στον ΠΟΕ κατά των δασμών

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Επίσκεψη Λαβρόφ στη Βόρεια Κορέα, αύριο