Ιταλία: Ραγδαία μείωση 74% των μεταναστευτικών ροών

Ιταλία: Ραγδαία μείωση 74% των μεταναστευτικών ροών

Απρόσμενα μεγάλη κάμψη εμφανίζουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ιταλία σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική εμπλοκής του πολεμικού ναυτικού αποδίδει καρπούς.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η Ιταλία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με ανθρωπιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις του πολεμικού ναυτικού θέτουν σε κίνδυνο πρόσφυγες και διασώστες.

Διαβάστε  Ιταλία: Η αντίδραση των αγορών επισπεύδει τις εκλογές

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δήλωσε στις 10 Αυγούστου ότι η στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης για επένδυση στην ακτοφυλακή της Λιβύης ήταν επιτυχημένη.

Διαφήμιση

Το ιταλικό ναυτικό έστειλε πλοία στη Λιβύη αυτό το μήνα για να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για την προστασία από τη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών.

Διαβάστε  Ιταλία: Διαγραφή χρέους 250 δισ. και τερματισμό κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην κυβερνητική συμφωνία Λέγκας-Πέντε Αστέρων

Ο Μίντιτι δήλωσε ότι οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία έχουν μειωθεί κατά 76% για τις πρώτες 10 ημέρες του Αυγούστου, ενώ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξήσει τους πόρους για την κεντρική μεσογειακή διαδρομή που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι μεταναστών.

Ζήτησε επίσης από το μπλοκ να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών στη Λιβύη και να επενδύσει στις 14 κύριες πόλεις της Λιβύης, όπου λαμβάνει χώρα λαθρεμπόριο μεταναστών.

Διαβάστε  Ιταλία και Μάλτα έκλεισαν τα λιμάνια σε 629 μετανάστες

Διαφήμιση