ΗΠΑ: Νέα ρητορική και από το Πεντάγωνο για τη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: Νέα ρητορική και από το Πεντάγωνο για τη Βόρεια Κορέα

Νέα, σαφώς ηπιότερη ρητορική από αυτή του Ντόναλντ Τραμπ υιοθέτησε το Πεντάγωνο καθώς μετά τη συνάντηση του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ Τζόζεφ Ντάνφορντ, πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν, ανακοινώθηκε ότι οι στρατιωτικές επιλογές κατά της Βόρειας Κορέας είναι για την περίπτωση που οι διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις αποτύχουν.

Ο στρατηγός Ντάνφορντ έκανε τα σχόλια αυτά μιλώντας με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν στη διάρκεια της 50λεπτης συνάντησής τους για να συζητήσουν πρόσφατα ζητήματα περιλαμβανομένης της βορειοκορεατικής πρόκλησης, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της προεδρίας Παρκ Σου-Χιούν.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Ο Αμερικανός ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος βρίσκεται στη Σεούλ για συνομιλίες με Νοτιοκορεάτες στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Άμυνας Σονγκ Γιανγκ-Μου.
Πρόκειται να αναχωρήσει από τη Νότια Κορέα αργότερα εντός της ημέρας και να πραγματοποιήσει στη διάρκεια της εβδομάδας σταθμούς στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Πρόκειται για νέα προσέγγιση που ξεκαθαρίζει ότι οι προσπάθειες εστιάζονται στη διπλωματική οδό, ενώ έθεσε τις στρατιωτικές επιλογές σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάστε  Κορέα: Το κακό προηγούμενο των Συνόδων Κορυφής

Προσέγγιση αποκλιμάκωσης επέλεξε και η CIA υποβαθμίζοντας τη σημασία μιας νέας δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου, δια στόματος, του διευθυντή της, Μάικ Πομπέο.