Συνωμοσία για πτώση του Τραμπ βλέπει ο Σκαραμούτσι

Συνωμοσία για πτώση του Τραμπ βλέπει ο Σκαραμούτσι

Προσπάθεια να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην -όχι και τόσο άγνωστη- σύγκρουση του Ντόναλντ Τραμπ με το πολιτικό προσωπικό και “σύστημα” της Ουάσιγκτον έκανε ο πιο βραχύβιος στην ιστορία διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Αντόνιο Σκαραμούτσι, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απομάκρυνσή του.

Μιλώντας στο ABC News και τον Τζόρτζ Στεφανόπουλο ο Άντονι Σκαραμούτσι επιχείρησε να δώσει τη δική του αφήγηση για τους λόγους που οδήγησαν στην καρατόμησή του έξι μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Σκιαγραφώντας το προφίλ του ο Σκαραμούτσι επέμεινε ότι δεν είχε πρόβλημα με τον Ντόναλντ Τραμπ, δείχνοντας ως υπεύθυνο για την αποπομπή του το νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, στρατηγό Τζον Κέλι.

Αν τώρα σε αυτή τη θεώρηση προστεθεί και η δήλωση για τα “στοιχεία” εντός του Λευκού Οίκου που θέλουν να ρίξουν τον Τραμπ, τότε συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Αντόνιο Σκαραμούτσι εντάσσει σε αυτή την κατηγορία και τον νέο προσωπάρχη του Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην Ουάσινγκτον είναι ότι ο πρόεδρος δεν εκπροσωπεί το πολιτικό κατεστημένο. Έτσι, κάποια άτομα, για τους δικούς τους λόγους, πήραν την απόφαση να τον διώξουν από τον Λευκό Οίκο. Νομίζω ότι υπάρχουν “στοιχεία” στην Ουάσινγκτον, ακόμα και στον Λευκό Οίκο, που δεν συμμερίζονται υποχρεωτικά τα ενδιαφέροντα ή τους σκοπούς του προέδρου»

είπε στο ABC News και στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ο Σκαραμούτσι.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Όταν ρωτήθηκε σε ποιους αναφέρεται, είπε ότι έχει «ήδη αναφέρει κάποια ονόματα», εννοώντας πιθανόν τον Ράινς Πρίμπους και τον Μπάνον, και ότι η παρέμβασή του οδήγησε σε στρατηγικές αλλαγές στον Λευκό Οίκο.

Καταλυτικό γεγονός για την απόλυση Σκαραμούτσι αποτέλεσε μια δική του γκάφα, η διαρροή του καυγά που είχε και της απαξιωτικής και χυδαίας φρασεολογίας που ο ίδιος χρησιμοποίησε κατά του τότε προσωπάρχη, Ρέινς Πρίμπους και του πολιτικού συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Στηβ Μπάνον.

Διαβάστε  Το FBI απέκρυψε πόσες συσκευές μπορεί να παραβιάσει, τώρα το παραδέχεται

Όπως είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ο Σκαραμούτσι, ήταν σίγουρος ότι η συνομιλία του με τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε το θέμα, θα ήταν off the record.

Ο “τσαμπατζής” όπως είναι το παρατσούκλι του Σκαραμούτσι στη Wall Street στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης επέμεινε στους “συνωμότες” του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας ότι ο Τραμπ χρειάζεται περισσότερους «αφοσιωμένους συνεργάτες» για να υλοποιήσει τους πολιτικούς του σκοπούς, ενώ παράλληλα διαφοροποιήθηκε από τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ για τα χθεσινά επεισόδια στην Σάρλοτσβιλ.

Διαβάστε  ΔΝΤ για ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποσκάπτει τη μελλοντική σταθερότητα

Σύμφωνα με τον Σκαραμούτσι, ο Τραμπ θα έπρεπε να καταδικάσει με περισσότερη σαφήνεια τους υπεύθυνους των χθεσινών επεισοδίων μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστών στην Αριζόνα, που προκάλεσαν τρεις θανάτους.

Ο Ντόναντ Τραμπ δέχεται τα πυρά και των δύο πολιτικών παρατάξεων τις τελευταίες ώρες, μετά απο την «χλιαρή» δήλωσή του για τα επεισόδια στην Αριζόνα και την «γενική και αόριστη» καταδίκη των υπευθύνων «από όλες τις πλευρές».