Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Β.Κορέας στον ΟΗΕ επί μήνες

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Β.Κορέας στον ΟΗΕ επί μήνες

Πληροφορίες για ανεπίσημες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Βορείου Κορέας στο πλαίσιο του ΟΗΕ μεταδίδει τώρα το Associated Press, που διεξάγονται μάλιστα εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να υπάρξει διπλωματική λύση, μέσω διαλόγου.

Το Crisis Monitor έχει επισημάνει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι επί μακρόν σε εξέλιξη ωστόσο οι πολιτικές παρεμβάσεις και οι υψηλοί τόνοι υποσκάπτουν κάθε προοπτική επίτευξης λύσης, ενώ στόχος ήταν η διαφοροποίηση των όρων έτσι ώστε ο στόχος μιας κατ αρχήν προσέγγισης να γίνει ρεαλιστικός.

Κατά το AP, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχος, στις επαφές συμμετέχουν ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ για την πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας, Τζόζεφ Γιουν, και ο ανώτερος βορειοκορεάτης διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, Πακ Σονγκ Ιλ.

Διαβάστε  Η Fed ανεβάζει τα επιτόκια, σηματοδοτεί περισσότερες αυξήσεις και βλέπει πληθωρισμό πάνω από στόχο

Στο μεταξύ, νέα προειδοποίηση απηύθυνε την Παρασκευή ο κ. Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα, δηλώνοντας ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα».

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα ακολουθήσει κάποιον άλλο δρόμο!»,

έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε  Σπονδή Τραμπ στον Κιμ: Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τα κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα

Μιλώντας την Πέμπτη σε δημοσιογράφους από το Νιου Τζέρσεϊ, όπου απολαμβάνει τις διακοπές του, ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι η δήλωσή του περί «φωτιάς και οργής» σε περίπτωση που η Πιονγιάνγκ κλιμακώσει τις πυρηνικές της απειλές «ίσως και να μην ήταν αρκετά σκληρή».

Όπως επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε να είναι

«πολύ, πολύ νευρική», σε περίπτωση που «έκανε οτιδήποτε ενάντια στις ΗΠΑ».

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε ότι πρώτη επιλογή είναι πάντα η διπλωματία και οι διαβουλεύσεις, ενώ κάλεσε την Κίνα να κάνει περισσότερα, ασκώντας μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγιάνγκ.
Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί για μία ημέρα στην Ουάσιγκτον, τη Δευτέρα, διακόπτοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τις διακοπές του.

Διαβάστε  Ιστορικές συνομιλίες Κιμ-Μουν στην Κορεατική Χερσόνησο

Διαφήμιση