Οδηγίες πυρηνικού πολέμου εξέδωσε το Γκουάμ

Οδηγίες πυρηνικού πολέμου εξέδωσε το Γκουάμ

Κινήσεις που ανεβάζουν την ένταση και καθιστούν ένα “ατύχημα” πολύ πιθανότερο, πραγματοποιούν οι αμερικανικές αρχές καθώς αν και δεν ανεβάζουν το επίπεδο επιφυλακής των συμβατικών και στρατηγικών τους δυνάμεων, εν τούτοις εκδίδουν οδηγίες για ενδεχόμενο πυρηνικό χτύπημα στο νησί Γκουάμ, που βρίσκεται η βάση στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters το Γκουάμ δημοσίευσε οδηγίες έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή για να βοηθήσει τους κατοίκους να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση μετά από τις απειλές της Πιονγιάνγκ για πλήγμα με πυραύλους.

Η κίνηση αυτή αποτελεί κυρίως προσπάθεια διπλωματικής κλιμάκωσης και ξυπνά μνήμες Ψυχρού Πολέμου που είχαν στόχο την επίδειξη δύναμης αλλά και την αποτροπή μετακινήσεων συμμάχων.

Διαβάστε  Ιστορικές συνομιλίες Κιμ-Μουν στην Κορεατική Χερσόνησο

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA του Πιονγκγιάνγκ δημοσίευσε την Πέμπτη ότι ο στρατός του της Βοερείου Κορέας θα ολοκληρώσει σχέδια επίθεσης στο Γκουάμ στα μέσα Αυγούστου, το οποίο περιλαμβάνει επίθεση με τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Βόρεια Κορέα δεν απείλησε ευθέως το Γκουάμ με πυρηνική επίθεση, αλλά η κρίση μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσιγκτον έχει προκαλέσει φόβους ότι μια πυρηνική σύγκρουση θα μπορούσε να ξεσπάσει στην περιοχή.

Διαβάστε  Αντιδρούν Γαλλία και IAEA στις καταγγελίες Νετανιάχου για Ιράν, στηρίζει ο Πομπέο

Ενώ ο κυβερνήτης του Γκουάμ είπε ότι δεν υπάρχει αυξημένη απειλή, η κυβέρνηση τελικά δημοσίευσε ένα ανακοινωθέν με οδηγίες εκτάκτου ανάγκης.

Το ενημερωτικό δελτίο συμβουλεύει τους ανθρώπους για το πώς να πλένουν: μην τρίβετε ή γρατζουνίζετε το δέρμα, χρησιμοποιείτε σαπούνι, σαμπουάν και νερό, αλλά μην βάζετε κλιματιστικό στα μαλλιά σας επειδή δεσμεύει ραδιενεργό υλικό.

Παρέχει συμβουλές για γονείς που βρίσκονται μακριά από τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια απεργίας.

“Μείνετε εκεί που είστε, ακόμα κι αν είστε χωρισμένοι από την οικογένειά σας”, είπε. “Ακούστε τις ειδήσεις, μην τηλεφωνείτε στο σχολείο, περιμένετε να λάβετε οδηγίες για να παραλάβετε το παιδί σας”.

Διαβάστε  Συνάντηση Κιμ-Τραμπ στην Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο ενημερωτικό δελτίο συγκεντρώθηκαν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., www.ready.gov, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Guam Homeland Security στην Pacific Daily News.

Διαφήμιση