Νέες απειλές Τραμπ: Ο Στρατός είναι έτοιμος να δράσει αν… η Βόρειος Κορέα

Νέες απειλές Τραμπ: Ο Στρατός είναι έτοιμος να δράσει αν… η Βόρειος Κορέα

Στην εμπρηστική ρητορική που έχει τραβήξει πυρά διεθνώς επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς με ανάρτησή του στο twitter απειλεί με στρατιωτική δράση τη Βόρειο Κορέα και συνεχίζει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο γαϊτανάκι προκλήσεων.

Η συχνότητα και το ύφος των προκλήσεων του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν πλέον το μείζον ζήτημα διεθνώς καθώς είναι σαφές ότι στόχος του είναι η διατήρηση του θέματος στην κορυφή της πολιτικής και μιντιακής ατζέντας, φαίνεται ωστόσο να αγνοεί ή επιδιώκει μια εμπλοκή με τη Βόρειο Κορέα. Οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησής του έχουν κατ επανάληψη προειδοποιήσει ότι μια πολεμική εμπλοκή θα είναι καταστροφική, συνέπειες που ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται είτε να αγνοεί είτε να υποβαθμίζει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος νωρίς το πρωί δήλωσε μέσω twitter ότι “Οι στρατιωτικές λύσεις είναι πλήρεις και έτοιμες, σε περίπτωση που η Βόρειος Κορέα δράσει βλακωδώς. Ευελπιστώ ότι ο Κιμ γιονγκ Ουν θα βρει άλλο μονοπάτι”.

Οι νέες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να προκαλέσουν την απάντηση της Πιονγιάνγκ, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο κατά την οποία η διπλωματία επιχειρεί να βρει διόδους επικοινωνίας και συνεννόησης σε θολό τοπίο.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Διαφήμιση