Η Κίνα παγώνει Τραμπ και Κιμ

Η Κίνα παγώνει Τραμπ και Κιμ

Πολιτική ίσως αποστάσεων και παράλληλα ρόλο δύναμης αποτροπής επιχειρεί να διαδραματίσει η Κίνα στην κρίση της Βορείου Κορέας, ξεκαθαρίζοντας ότι αφ’ εντός δεν θα επιτρέψει πολιτική πρώτου χτυπήματος από τις ΗΠΑ και αφ ετέρου ότι σε ενδεχόμενο σύγκρουσης θα παραμείνει ουδέτερη.

Με τις διατυπώσεις αυτές το Πεκίνο στέλνει σαφές μήνυμα τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Πιογιανγκ ότι προκλητικές ενέργειες και επιθετικά χτυπήματα δεν βρίσκουν κάλυψη στην Κίνα.

Η Κίνα θα πρέπει να παραμείνει ουδέτερη εάν η Βόρεια Κορέα ξεκινήσει μια επίθεση κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με κινεζική κρατική εφημερίδα, η οποία προειδοποιεί την Πιονγιάνγκ για τα σχέδια της για βολές πυραύλων στο Γκουάμ.

Διαβάστε  Πρωτόκολλο αποπυρηνικοποίησης υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ

Η Κίνα, εκμεταλλευόμενη τη θέση ως ο σημαντικότερος σύμμαχος και εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας, επανέλαβε τις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση. Το Πεκίνο εξέφρασε την απογοήτευσή του τόσο για τις επανειλημμένες πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές πυραύλων του Πιονγκγιάνγκ, όσο και για τη συμπεριφορά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε  Η απειλητική Βόρεια Κορέα είναι πάμπτωχη, όπως το Σουδάν

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επανέλαβε την έκκληση προς όλα τα κόμματα να μιλήσουν και να ενεργήσουν με σύνεση και να κάνουν περισσότερα για να διευκολύνουν την κατάσταση, αντί να κατεβούν την «παλιά πορεία» των ανταλλαγών επιδείξεων βίας και συνεχώς αυξανόμενης έντασης.

Διαφήμιση