Εμπρηστικός (πάλι) ο Τραμπ πάει γυρεύοντας

Εμπρηστικός (πάλι) ο Τραμπ πάει γυρεύοντας

Λάδι στη φωτιά επιμένει να ρίχνει ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς με νέες δηλώσεις του, δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα, προβοκάρει τη Βόρειο Κορέα και υποσκάπτει εξόφθαλμα κάθε διαμεσολαβητική προσπάθεια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, πριν από λίγο, στο Νιού Τζέρσει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι αν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση ενάντια στη Νήσο Γκουάμ, «θα το μετανιώσει πραγματικά». Παράλληλα, επισήμανε ότι ελπίζει η ηγεσία της Βόρειας Κορέας να αντιλαμβάνεται πλήρως τη βαρύτητα των προειδοποιήσεών του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας έξω από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη είχε αμφισβητήσει ευθέως την αποτελεσματικότητα των νέων κυρώσεων και την προοπτική επίτευξης λύσης, αν και στη συνέχεια φάνηκε να δίνει χώρο στον υπουργό Εξωτερκών, Ρεξ Τίλερσον και στις διπλωματικές πρωτοβουλίες.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τελικά κανένας δεν "πάει" τον Τραμπ

Τη ρητορική του Τραμπ έχουν επικρίνει ανοιχτά η Γερμανία και ο γγ του ΟΗΕ, ενώ σαφείς αποστάσεις από την Ουάσιγκτον έχουν λάβει Ρωσία και Κίνα.

«Ελπίζω ότι θα καταλάβουν πλήρως τη βαρύτητα αυτού που είπα, και αυτό που είπα είναι αυτό που εννοώ»,

τόνισε ο κ. Τραμπ, αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα».

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα ακολουθήσει κάποιον άλλο δρόμο!»,

έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες ελέγχουν το αμερικανικό χρέος

Εξάλλου, μιλώντας την Πέμπτη σε δημοσιογράφους, ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι η δήλωσή του περί «φωτιάς και οργής» σε περίπτωση που η Πιονγιάνγκ κλιμακώσει τις πυρηνικές της απειλές «ίσως και να μην ήταν αρκετά σκληρή».

Όπως επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε να είναι «πολύ, πολύ νευρική», σε περίπτωση που «έκανε οτιδήποτε ενάντια στις ΗΠΑ».
Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε ότι πρώτη επιλογή είναι πάντα η διπλωματία και οι διαβουλεύσεις, ενώ κάλεσε την Κίνα να κάνει περισσότερα, ασκώντας μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγιάνγκ.
Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί για μία ημέρα στην Ουάσιγκτον, τη Δευτέρα, διακόπτοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τις διακοπές του.

Διαβάστε  Underwood κατά Trump στη Νέα Υόρκη και δεν είναι σειρά

Διαφήμιση