Η Βόρεια Κορέα απαντά στον Τραμπ: Θα είμαστε έτοιμοι για επίθεση σε μερικές μέρες

Η Βόρεια Κορέα απαντά στον Τραμπ: Θα είμαστε έτοιμοι για επίθεση σε μερικές μέρες

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας μετά την εμπρηστική παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ με απειλές τη στιγμή που αμερικανική διπλωματία επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί τις κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος της Πιονγιάνγκ για να ανοίξει δίαυλο διαπραγματεύσεων.

Μετά από μπαράζ δηλώσεων και δημοσιευμάτων που πυροδότησαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και οι αναρτήσεις του στο twitter, πριν από λίγες ώρες η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, KCNA, ότι θα είναι έτοιμη για επίθεση με τέσσερις πυραύλους κατά της Γκουάμ εντός μερικών ημερών.

Διαβάστε  Αμερικανοί στη Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη σύνοδο Κιμ-Τραμπ

Το σχέδιο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, θα παρουσιαστεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Διαφήμιση

«Οι πύραυλοι, τύπου Hwasong-12, οι οποίες θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας, θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία»

δήλωσε ο διοικητής της Στρατηγικής Δύναμης των ενόπλων δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας, Κιμ Ρακ Γκιόμ.

«Θα πετάξουν 3.356 χιλιόμετρα σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 – 40 χιλιόμετρα από τις ακτές του Γκουάμ»

προσέθεσε μεταξύ άλλων σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος.

Διαβάστε  Σπονδή Τραμπ στον Κιμ: Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τα κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα

Η πρόθεση της Πιόνγιανγκ να «χτυπήσει» τη νήσο Γκουάμ κατέστη χθες γνωστή, προκαλώντας τον εκνευρισμό της διεθνούς κοινότητας.

Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας με «φωτιά και μανία», σε περίπτωση επίθεσης εις βάρος των ΗΠΑ.

Διαφήμιση