Γιατί μπαίνει και το Ισραήλ στην κρίση του Κατάρ

Γιατί μπαίνει και το Ισραήλ στην κρίση του Κατάρ

Ενεργό συμμετοχή στην κρίση του Κατάρ επιδιώκει το Ισραήλ αναλαμβάνοντας δράση κατά του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, τη λειτουργία του οποίου στο έδαφός του προσπαθεί να διακόψει με την αιτιολογία ότι προωθεί την τρομοκρατία.

Η παρέμβαση αυτή έχει σαφή στόχο την επίδειξη δύναμης και την προσπάθεια προσέγγισης με τη Σαουδική Αραβία και τη δημιουργία παράλληλων μετώπων κατά του Ιράν που είναι στην ουσία ο πραγματικός στόχος τόσο των κυρώσεων σε βάρος του Κατάρ όσο και της παρέμβασης του Ισραήλ αλλά και της ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε  Το Ιράν ζητά ευρωπαϊκή ασπίδα κατά Τραμπ-Νετανιάχου, κατεβάζει τους τόνους

Η κυβέρνηση του ακροδεξιού Αριέλ Σαρόν ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera και επιδιωκει τον τερματισμό λειτουργίας των γραφείων του καθώς και την διακοπή των μεταδόσεων των δελτίων ειδήσεων, από τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών συνδέσεων.

Ο υπουργός Επικοινωνιών, Αγιούμπ Καρά, κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία» τονίζοντας ότι οι πάροχοι των καλωδιακών συνδέσεων έχουν συμφωνήσει με την διακοπή μετάδοσης των αραβικών και αγγλικών εκπομπών του δικτύου. Ωστόσο, η πλήρης διακοπή της λειτουργίας του, θα απαιτήσει σχετική νομοθεσία.

Διαβάστε  Σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ σκοτώνει 41 Παλαιστινίους, 1700 τραυματίες

Από την πλευρά του το Al Jazeera καταδικάζει την απόφαση του Ισραήλ να κλείσει τα γραφεία του και δηλώνει ότι θα την προσβάλει στη Δικαιοσύνη.

«Το Al-Jazeera καταγγέλλει το μέτρο αυτό εκ μέρους ενός κράτους που ισχυρίζεται ότι είναι η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή»

δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου.

Απαντώντας στην κατηγορία για έλλειψη αντικειμενικότητας στην κάλυψη των γεγονότων της Ιερουσαλήμ τον περασμένο μήνα, ο υπεύθυνος του Al-Jazeera δήλωσε:

«Η κάλυψη των γεγονότων στα παλαιστινιακά εδάφη είναι επαγγελματική και αντικειμενική και οι Ισραηλινοί το έχουν αναγνωρίσει παραπάνω από μία φορά διότι φροντίζουμε να παρουσιάζουμε τις απόψεις και τις αντίθετές τους».