Έγκλημα στη Μεσόγειο: Διακινητές έπνιξαν 55 μετανάστες

Έγκλημα στη Μεσόγειο: Διακινητές έπνιξαν 55 μετανάστες

Να πνίξουν 180 σχεδόν μετανάστες επιχείρησαν διακινητές στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης στη Μεσόγειο με αποτέλεσμα 5 πτώματα να έχουν ήδη ανασυρθεί και 50 άνθρωποι ακόμα να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις αρχές στη λέμβο επέβαιναν περίπου 180 Αιθίοπες και Σομαλοί μετανάστες, ενώ πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο επεισόδιο που σημειώνεται μέσα σε ισάριθμες ημέρες στα ανοικτά της επαρχίας Σάμπουα της νότιας Υεμένης όπου 50 έφηβοι Αφρικανοί μετανάστες αφέθηκαν «επίτηδες να πνιγούν» την Τετάρτη από διακινητή ο οποίος υποχρέωσε 120 επιβάτες να εγκαταλείψουν το σκάφος του, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

«Είδαμε πέντε πτώματα και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν πέντε νεκροί… Πενήντα εξακολουθούν να αγνοούνται από το επεισόδιο αυτό, έτσι θεωρούμε πως οι νεκροί είναι 55»,

δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η εκπρόσωπος του ΔΟΜ Ολίβια Χίντον.

«Μπορεί να πρόκειται για την αρχή μιας νέας τάσης, οι διακινητές ξέρουn ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη γι’ αυτούς και ότι μπορεί να τους πυροβολήσουν, έτσι πετάνε τους ανθρώπους στη θάλασσα κοντά στην ακτή».

Το περιστατικό ακολουθεί την εντατικοποίηση των ελέγχων με τη συμμετοχή του ιταλικού πολεμικού ναυτικού στις ακτές της Λιβύης.

Διαβάστε  Εκρηξη προσφυγικών ροών στη Μεσόγειο, 1462 διασώθηκαν το τελευταίο 48ωρο

Διαφήμιση