Βαθαίνει η έρευνα για Τραπ-Ρωσία: Έφοδος στο σπίτι του Μάναφορτ

Βαθαίνει η έρευνα για Τραπ-Ρωσία: Έφοδος στο σπίτι του Μάναφορτ

Ενώ κλιμακώνεται η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Βόρειο Κορέα με απειλές για επιθέσεις και υψηλούς τόνους, στην Ουάσιγκτον αποκαλύπτεται ότι η έρευνα του FBI για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία βαθαίνει.

Παρά την κατάθεση και τη συνεργασία που επιδεικνύει ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, δημοσίευμα της Washington Post, αποκαλύπτει ότι το FBI εκτέλεσε ένταλμα έρευνας στην κατοικία του αναζητώντας έγγραφα και σχετικό υλικό, μια ημέρα μετά την κατάθεσή του στην επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ένταλμα εκτελέστκε στις 26 Ιουλίου, μια ημέρα μετά την κατάθεσή του στην αρμόδια για τη διερεύνηση του ρόλου της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, επιτροπή της Γερουσίας.
Όπως επισημαίνεται οι πράκτορες που συμμετείχαν εντάσσονται στην ειδική ομάδα του ανεξάρτητου ανακριτή Ρόμπερτ Μέλερ.

Ο Μάναφορτ δέχεται αυξημένη πίεση μετά την αποκάλυψη της συνάντησής του με Ρωσίδα δικηγόρο στον Trump Tower, στην οποία συμμετείχαν ο γιος και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τράμπ. Από τα μέχρι στοιχεία προκύπτει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ. Προγραμμάτισε τη συνάντηση αφού υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι η δικηγόρος είχε υλικό που μπορούσε να εκθέσει τη Χίλαρι Κλίντον.
Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι εντάσσεται στον σχεδιασμό της ρωσικής κυβέρνησης για την στρατηγική αποδυνάμωση της Χίλαρι Κλίντον, σκοπό για τον οποίο συνεργάστηκε κατηγορείται τόσο το Κρεμλίνο όσο και η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ότι συνεργάστηκαν.

Διαβάστε  ΗΠΑ: Καταδικάστηκε Ολλανδός δικηγόρος σε υπόθεση σχετική με τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας

Διαφήμιση