Ράλι στο αλουμίνιο, +20% από την αρχή του έτους, πάνω από τα 2,000 δολάρια

Ράλι στο αλουμίνιο, +20% από την αρχή του έτους, πάνω από τα 2,000 δολάρια

Το ψυχολογικό και τεχνικό φράγμα των 2,000 δολαρίων έσπασε για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν τριών ετών η τιμή του αλουμινίου, καθώς η Κίνα συνεχίζει την καταστολή της ρύπανσης και τη μεταρρύθμιση της φουσκωμένης βιομηχανικής βάσης.

Από τη χρηματοπιστωτική κρίση, η υπερπροσφορά ασκεί πιέσεις στην τιμή του ελαφρού μετάλλου. Φέτος, όμως, η τιμή άρχισε να ενισχύεται καθώς η Κίνα, η οποία παράγει περίπου το ήμισυ του αλουμινίου στον κόσμο, έχει κινηθεί για να μειώσει την παραγωγική της ικανότητα.

Διαβάστε  Οι αγορές τσακίζουν τον Ερντογάν

Ορισμένα από τα μέτρα, όπως η απαίτηση ότι οι μεταλλουργικές βιομηχανίες λειτουργούν με χαμηλότερα ποσοστά λειτουργίας το χειμώνα, αποσκοπούν στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αλλά είμαι παράλληλα είναι μια προσπάθεια να περιοριστεί η υπερβάλλουσα παραγωγική ικανότητα και να τοποθετηθεί η βιομηχανία αλουμινίου σε μια ασφαλέστερη βάση.

Σε δήλωσή της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η επαρχία Shandong της Κίνας, βασικός κόμβος παραγωγής, δήλωσε ότι διέταξε το κλείσιμο μονάδων δυναμικότητας 3,21 εκατομμυρίων τόνων μη εξουσιοδοτημένης ικανότητας τήξης.

Διαβάστε  Η ΕΚ κατέθεσε τη μήνυση κατά της FF Group

Οι τιμές του αλουμινίου αυξήθηκαν κατά 1,9% στα 2,001,5 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Είναι Οι τιμές του αλουμινίου καταγράφουν κέρδη 20% τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς η Κίνα εφαρμόζει μέτρα περιστολής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τα οποία επιτυγχάνουν περιστολή της προσφοράς.