Ο Τραμπ απειλεί Κιμ με “φωτιά και οργή”, τινάζει στον αέρα την προσπάθεια εκτόνωσης

Ο Τραμπ απειλεί Κιμ με “φωτιά και οργή”, τινάζει στον αέρα την προσπάθεια εκτόνωσης

Με υψηλούς τόνους, προκλητικές δηλώσεις και την άναδημοσίευση είδησης του Fox για κατοχή πυρηνικών από τη Βόρεια Κορέα, παρενέβη σε νεκρό χρόνο κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν δυναμιτίζοντας την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Ρίλερσον, για εκτόνωση της έντασης μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ στην Πιονγιάνγκ.

Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» αν απειλήσει ποτέ ξανά τη χώρα του.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ»

, σε αυτή την περίπτωση, απείλησε ο Ρεπουμπλικάνος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσι.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναδημοσίευση στο twitter του είδηση των Fox σχετικά με την κατοχή πυρηνικών κεφαλαίων και πυραύλων από τον Κιμ γιονγκ Ουν, κίνηση που επίσης υποσκάπτει τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και εκτόνωσης της έντασης.

Διαβάστε επίσης: Ο Κιμ έχει πυρηνικά σύμφωνα με tweet του Τραμπ

Διαβάστε  Ελληνικής καταγωγής ο φερόμενος μακελάρης του Τέξας, τουλάχιστον 8 οι νεκροί

Όπως επισήμανε το Crisis Monitor ο χρονισμός των δηλώσεων Τραμπ και η έντασή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον συντονισμό στην κυβέρνησή του ή ακόμα και την ύπαρξη διαφορετικών στρατηγικών ακόμα και ατζέντας στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Διαβάστε επίσης: Στήνουν τραπέζι για συζητήσεις με Κιμ, χωρίς πυρηνικά και ΤραμπΟ Ρεξ Τίλερσον είχε με δηλώσεις του εξαιρέσει σιωπηρά τη διακοπή του πυρηνικού προγράμματος του Κιμ γιονγκ Ουν από τις προϋποθέσεις για έναρξη διαπραγματεύσεων, ζητώντας μόνο τη διακοπή της εκτόξευσης πυραύλων.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Διαφήμιση