Με πλήγμα στη Γκούαμ απειλεί ο Κιμ τις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Με πλήγμα στη Γκούαμ απειλεί ο Κιμ τις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Σαφής και πλήρης είναι η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας με θρυαλλίδα τις δηλώσεις και τα tweet του Ντόναλντ Τραμπ και παρά τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης που κατέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και η Κίνα.

Σύμφωνα με το CNBC τα κρατικά media της Βορείου Κορέας μετέδωσαν απειλές για προληπτικό χτύπημα στην Γουάμ, περιοχή εκτός ΗΠΑ αλλά που θεωρείται αμερικανική επικράτεια, λίγες μόνο ώρες μετά τ τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τρόμπα ότι οιαδήποτε απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπιστεί με “πυρ και μανία”.

Εκπρόσωπος του κορεατικού λαϊκού στρατού σεσ δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA δήλωσε ότι ο επιθετικός σχεδιασμός «εφαρμοσθεί με πολλούς και διαδοχικούς τρόπους κάθε στιγμή», όταν ο αρχηγός Kim Jong Un κάνει μια απόφαση.

Διαβάστε  Ο Τραμπ κάνει πίσω, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής με Κιμ

Διαβάστε επίσης: Ο Κιμ έχει πυρηνικά σύμφωνα με tweet του Τραμπ

Σε άλλη δήλωση που επικαλείται έναν διαφορετικό στρατιωτικό εκπρόσωπο, η Βόρεια Κορέα δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια προληπτική επιχείρηση αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έδειχναν ενδείξεις πρόκλησης.

Νωρίτερα η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι είναι έτοιμη να δώσει στην Ουάσινγκτον ένα «σοβαρό μάθημα» με τη στρατηγική της πυρηνική δύναμη για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση των ΗΠΑ.

Διαβάστε  Πρωτόκολλο αποπυρηνικοποίησης υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ

Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία, αν χρειαστεί, για να σταματήσει τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, αλλά προτιμά παγκόσμια διπλωματική δράση, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης: Στήνουν τραπέζι για συζητήσεις με Κιμ, χωρίς πυρηνικά και Τραμπ

Οι συνέπειες οποιασδήποτε επίθεσης των ΗΠΑ θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι καταστροφικές όχι μόνο για τους Βορειοκορεάτες αλλά και για τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις χιλιάδες στρατιωτικούς του αμερικανικού στρατού που βρίσκονται εντός εύρους οποιασδήποτε βομβιστικής απεργίας στη Βόρειο Κορέα.

Διαβάστε  Κορέα: Συμφωνία αποπυρηνικοποίησης

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.