Η Βόρειος Κορέα αποφυλακίζει Καναδό Πάστορα ενώ η ένταση κλιμακώνεται

Η Βόρειος Κορέα αποφυλακίζει Καναδό Πάστορα ενώ η ένταση κλιμακώνεται

Κίνηση με αμφίβολα κίνητρα και θολούς στόχους πραγματοποίησε η Βόρειος Κορέα, ενώ η ένταση με τις ΗΠΑ κλιμακώνεται και οι απειλές τόσο από τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ δημιουργούν πολεμική ατμόσφαιρα.

Σε αυτό το κλίμα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την αποφυλάκιση Καναδού πάστορα, ο οποίος κρατείτο σε φυλακές της χώρας της Άπω Ανατολής, για λόγους σχετιζόμενους με την κατάσταση της υγείας του.
Νωρίτερα είχε φθάσει στην Πιονγιάνγκ ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, Ντάνιελ Ζαν. Ο πάστορας Χιέον Σου Λιμ κρατείται στη Βόρεια Κορέα εδώ και δυόμιση χρόνια. Ο 62χρονος κληρικός έχει επιβαρυμένη υγεία και έχει υποστεί «δραματική» απώλεια βάρους.
Σε γράμματά του στην οικογένεια και σε φίλους και πιστούς στη Μισισάγκουα του Οντάριο, ο πάστορας παραπονείται για έντονο πόνο στο στομάχι και υψηλή αρτηριακή πίεση.
Πριν από λίγο καιρό η Βόρεια Κορέα είχε αποφυλακίσει Αμερικανό φοιτητή σε κωματώδη κατάσταση επικαλούμενη “ανθρωπιστικούς λόγους” ο οποίος κατέληξε μετά από λίγες ημέρες.

Διαβάστε  Κορέα: Συμφωνία αποπυρηνικοποίησης
Διαφήμιση

Διαφήμιση