Η Τουρκία χτίζει τείχος στα σύνορα με το Ιράν

Η Τουρκία χτίζει τείχος στα σύνορα με το Ιράν

Την κατασκευή τείχους, που είχε προαναγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα σύνορα με το Ιράν ξεκίνησε η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιδιωτικού πρακτορείου ειδήσεων, Dogan, το οποίο μεταδίδει ότι ο έπαρχος της περιοχής επιθεώρησε την ασφάλεια που τοποθετείται στο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία οικοδομεί ήδη τείχος στην μήκους 911 χιλιομέτρων συνοριογραμμή με τη Συρία, σε μια προσπάθεια να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας και να στείλει μήνυμα σταθερών συνόρων στους Κούρδους που πιέζουν για αυτονόμηση περιοχών τόσο επί τουρκικού όσο και επί συριακού και ιρακινού εδάφους.

Διαβάστε  Αντιδρούν Γαλλία και IAEA στις καταγγελίες Νετανιάχου για Ιράν, στηρίζει ο Πομπέο

Οι τουρκικές αρχές κατασκευάζουν το φράγμα ύψους 2 μέτρων και ύψους 3 μέτρων με φορητά μπλοκ, σύμφωνα με το DOgan. Η Τουρκία χτίζει το τείχος κατά μήκος τμημάτων των ιρανικών συνόρων για να ενισχύσει την ασφάλειά της σταματώντας τις διεισδύσεις Κούρδων μαχητών και λαθρεμπόρων. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι σχεδιάζει να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων του με το Ιράκ και το Ιράν, παρόμοιο με εκείνο που σήμερα συναρμολογείται κατά μήκος των συνόρων 911 χιλιομέτρων με τη Συρία. (ΑΡ)

Διαβάστε  Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Τραμπ-Ισραήλ θέλουν να οδηγήσουν το Ιράν στο... "λάθος"