Γαλλία: Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης στους στρατιώτες

Γαλλία: Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης στους στρατιώτες

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από το περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί έξω από γαλλική βάση, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους την ώρα που έβγαιναν από την πύλη, όταν αυτοκίνητο έπεσε επάνω τους τραυματίζοντας τρεις ελαφριά και τρεις πιο σοβαρά.

Η βάση βρίσκεται στο προάστιο Λεβαλουά – Περέ του Παρισιού, και οι στρατιώτες χτυπήθηκαν καθώς άλλαζαν βάρδια από αυτοκίνητο, το οποίο μαζί τον οδηγό αγνοούνται. Κανενός η ζωή δεν απειλείται.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν καταφέρει να εξακριβώσουν τα κίνητρα του δράστη και αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και συνεπώς κανένα σενάριο δεν αποκλείεται ακόμη, ενώ βέβαιη θεωρείται μόνο η πρόθεση.

Διαβάστε  Ιλιγγιώδης πτώση του PMI στη Γαλλία προκαλεί ανησυχία

Όλα έγιναν στις 8 το πρωί τοπική ώρα και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Εν τούτοις, έγινε γνωστό πως τις έρευνες για τον άντρα που φέρεται να ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο όταν χτύπησε τους στρατιώτες, έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Ο δήμαρχος του Λεβαλουά – Περέ, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην επρόκειτο για ηθελημένη πράξη, καθώς όπως είπε, το αυτοκίνητο είχε πάρει θέση απέναντι από τον στρατώνα και περίμενε κάποιος να βγει για να επιτεθεί. Ο ίδιος ενημέρωσε πως το αυτοκίνητο ήταν μάρκας BMW και πως μάλιστα κινήθηκε ανάποδα στο μικρό δρομάκι, ώστε να χτυπήσει τους στρατιώτες.

Διαβάστε  Γαλλία: Βιομηχανικές "αρρυθμίες"

Οι στρατιώτες είχαν μόλις βγει από τον στρατώνα τους ώστε να επιβιβαστούν σε όχημα που θα τους μετέφερε στην περιοχή όπου επρόκειτο να αναλάβουν βάρδια, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στην γαλλική πρωτεύουσα μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε ένα δυνατό «μπαμ» και αμέσως μετά είδε τους στρατιώτες στο έδαφος.

Διαβάστε  Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Ένας νεκρός, Ρώσος ο δράστης