Ο Κιμ έχει πυρηνικά σύμφωνα με tweet του Τραμπ

Ο Κιμ έχει πυρηνικά σύμφωνα με tweet του Τραμπ

Ένα retweet είδησης που μετέδωσε το Fox από τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τρραμπ, ήταν αρκετά για να προκαλέσει έμφραγμα στην αμερικανική εξωτερική πολιτική καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος της Βορείου Κορέας, εκτός του πυραυλικού.

Ενδιαφέρον έχει όμως το θέμα της διαφοροποίησης της αμερικανικής πολιτικής στο θέμα της Βορείου Κορέας ανέδειξε το ρωσικό RT, εστιάζοντας, όπως και το Reuters και το Crisis Monitor στην απουσία αναφοράς στη διακοπή του πυρηνικού προγράμματος της Βορείου Κορέας ως προϋπόθεση για την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε  Η Fed ανεβάζει τα επιτόκια, σηματοδοτεί περισσότερες αυξήσεις και βλέπει πληθωρισμό πάνω από στόχο

Διαβάστε επίσης: Στήνουν τραπέζι για συζητήσεις με Κιμ, χωρίς πυρηνικά και Τραμπ

Η επαναφορά του θέματος από το Fox μέσω δημοσιεύματος για την ύπαρξη ολοκληρωμένης πυρηνικής κεφαλής και η προώθησή της από τον λογαριασμό twitter του Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και επανατοποθετεί προς αξιολόγηση το ζήτημα της έναρξης διαπραγματεύσεων και των προαπαιτούμενων.

Διαβάστε  ΔΝΤ για ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποσκάπτει τη μελλοντική σταθερότητα

Στην ουσία η προώθηση της σχετικής είδησης από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ αποτελεί επιβεβαίωσή της, γεγονός που είναι ικανό να προκαλέσει πανικό και οδηγήσει σε όξυνση των ήδη τεταμένων σχέσεων.