Νότια Αφρική: απεφεύχθη πολιτική κρίση, επιβίωσε η κυβέρνηση Ζούμα

Νότια Αφρική: απεφεύχθη πολιτική κρίση, επιβίωσε η κυβέρνηση Ζούμα

Επιβίωσε από την ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση του Τζέικομπ Ζούμα στη Νότια Αφρικη, με τη χώρα να αποφεύγει τις πρόωρες εκλογές, αποτέλεσμα που δεν θα ικανοποιήσει τις αγορές που προβλέπουν κατάρρευση των δημοσιονομικών λόγω της διακυβέρνησης Ζούμα.

Οι αγορές είχαν αντιδράσει αρχικά θετικά στην πρόταση μομφής και την αποδοχή της ψηφοφορίας από τον πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Αφρικανικού Κογκρέσου που είναι το κυβερνών κόμμα δεν άφηνε πολλά περιθώρια.
Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στη Νότια Αφρική
Το κοινοβούλιο της Νότιας Αφρικής δεν υπερψήφισε τελικώς την πρόταση μομφής ενάντια στον πρόεδρο της χώρας Τζέικομπ Ζούμα.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική κι έτσι η αντιπολίτευση θεωρούσε ότι μέλη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου που έχουν αντιθέσεις με τον κ. Ζούμα θα είχαν κίνητρο να ψηφίσουν υπέρ της αποπομπής του.

Διαβάστε  Έφοδος σε γραφείο και δωμάτιο του δικηγόρου του Τραμπ

Ο Ζούμα είχε επιβιώσει και απ΄την κεντρική επιτροπή του κόμματός του μετά τον σαρρωτικό ανασχηματισμό, στον οποίο καρατόμησε και τον υπουργό Οικονομίας με τον οποίο είχε ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες.

Διαφήμιση