Βενεζουέλα: Απόπειρα πραξικοπήματος, στα πρόθυρα του χάσους

Βενεζουέλα: Απόπειρα πραξικοπήματος, στα πρόθυρα του χάσους

Σε σημείο καμπής βρίσκεται η Βενεζουέλα καθώς τόσο η κυβέρνηση Μαδούρο με τη νέα Συντακτική Συνέλευση όσο και η αντιπολίτευση με την άτυπη αλλά ουσιαστική στήριξη από το εξωτερικό διχάζουν βαθιά την ταλανιζόμενη κοινωνία.

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε σοβαρά στην επίθεση κατά στρατιωτικής βάσης στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Χεσούς Σουάρες Τσούριο, διευκρινίζοντας ότι και οι δύο προέρχονται από την ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση και επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αντιπολίτευση.

Διαβάστε  Βενεζουέλα: Ένα βήμα πίσω κάνουν οι ΗΠΑ, σταθεροποιείται η χώρα

«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μία τρομοκρατική επίθεση, παραστρατιωτική, μισθοφόρων, που χρηματοδοτήθηκε από τη δεξιά και τους συνεργάτες της, που χρηματοδοτήθηκε από την βορειο-αμερικανική αυτοκρατορία (ΗΠΑ) και ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε, ένας άλλος τραυματίσθηκε σοβαρά», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στη δημόσια τηλεόραση.

Για ματαίωση «τρομοκρατικής επίθεσης» κατά στρατιωτικής βάσης είχε κάνει λόγο νωρίτερα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μετά την εμφάνιση βίντεο που δείχνει άνδρες με στρατιωτική περιβολή να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ανταρσία κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Διαβάστε  Βενεζουέλα: Η PDVSA αποπλήρωσε ομόλογα