Τρομοκράτης ο άνδρας με το μαχαίρι στον Πύργο του Άιφελ

Τρομοκράτης ο άνδρας με το μαχαίρι στον Πύργο του Άιφελ

Ως τρομοκρατική ενέργεια που απετράπη αξιολογούν οι γαλλικές αρχές τον άνδρα που συνελήφθη στον Πύργο του Άιφελ με αιχμητό αντικείμενο στην κατοχή του.

Η υπόθεση αυτή, αντιμετωπίστηκε αρχικά ως εγκληματική πράξη. Μετά όμως τις δηλώσεις του υπόπτου στην αστυνομία, αλλά και τις ακραίες θέσεις του, αναθεωρήθηκε ο χαρακτήρας της έρευνας, με έμφαση προς την κατεύθυνση της τρομοκρατίας.

Διαβάστε  Η Lafarge κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Κυριακής η εταιρία εκμετάλλευσης του αξιοθέατου, ο άνδρας συνελήφθη ενώ επιχείρησε να περάσει τον έλεγχο. Ο άνδρας, που όπως φαίνεται ήταν μόνος, «εντοπίστηκε και συνελήφθη πολύ γρήγορα» χωρίς να είναι γνωστά τα κίνητρά του ή το τι θα προσπαθούσε να κάνει με το όπλο το οποίο έφερε, αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Καρατόμηση-μήνυμα του πρέσβη της Γαλλίας στην Ουγγαρία για το προσφυγικό

Ο Πύργος του Άιφελ που ήταν φωτισμένος στα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν για να καλωσορίσει τον Νεϊμάρ, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τη γαλλική ομάδα, δέχεται τους τελευταίους επισκέπτες του κάθε βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα και κλείνει τις πόρτες του στις 00.45 (τοπική ώρα). Το βράδυ του Σαββάτου ζητήθηκε από τους επισκέπτες να εκκενώσουν το χώρο λίγο νωρίτερα, για να γίνει λεπτομερής έλεγχος.

Διαβάστε  Φοβούνται χειρότερες μέρες οι Γάλλοι, πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Διαφήμιση