Κίνα: 14 χρόνια φυλακή σε κρατικό τραπεζίτη για… διαφθορά

Κίνα: 14 χρόνια φυλακή σε κρατικό τραπεζίτη για… διαφθορά

Προεκτάσεις που υπερβαίνουν την επίσημη ιστορία έχει σύμφωνα με δυτικά media η καταδίδει του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της κινεζικής αναπτυξιακής τράπεζας (China Development Bank -CDB).

Ο Γιάο Ζονγκμίν, πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κινεζικής αναπτυξιακής τράπεζας (China Development Bank -CDB) καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών για δωροδοκία και του επιβλήθηκε πρόστιμο 520.000 δολαρίων, ενώ όλα τα παράνομα κέρδη του θα επιστραφούν στο δημόσιο ταμείο της Κίνας, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της κινεζικής πόλης Μπαοντίνγκ.

Ο Γιάο είχε υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος της επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (CPC) στην CDB κι επίσης ως αντιπρόεδρος της τράπεζας.

Διαφήμιση

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ αναρριχήθηκε στην εξουσία υποσχόμενος κάθαρση της διαφοράς μετά από ένα τεράστιο σκάνδαλο οδήγησε σε φυλάκιση εκατοντάδων στελεχών του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας και αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για μια νέα πιο επιθετική κυβερνητική πολιτική ελέγχου των επαρχιών από την κεντρική εξουσία.