Το ΥΠΕΞ καταγγέλει τα Σκόπια για τον αποκλεισμό της Εθνικής χάντμπολ

Το ΥΠΕΞ καταγγέλει τα Σκόπια για τον αποκλεισμό της Εθνικής χάντμπολ

Το γάντι σηκώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τον αποκλεισμό και την επιβολή προστίμου σε βάρος της εθνικής ομάδας χάντμπολ νεανίδων της Ελλάδας από το πρωτάθλημα που διεξάγεται στην πρωτεύοσα της πΓΔΜ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της γείτονος για παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνον με την προσωρινή της ονομασία.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Διαβάζουν την κοινωνία, προετοιμάζουν τη συνεννόηση

Διαβάστε επίσης: Διπλωματικό επεισόδιο στα Σκόπια: Εκτός πρωταθλήματος και η εθνική Ελλάδος Χάντμπολ

Διαφήμιση

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η πΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει την συνταγματική της ονομασία.

Επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ και συνεχίζει εκφράζοντας

τη συμπαράστασή του στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης των Νεανίδων, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την πΓΔΜ λόγω της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πΓΔΜ.

Η στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται ότι έχει συνεκτιμήσει τις δηλώσεις κατά την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας πΓΔΜ-Βουλγαρίας και τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας Γκέοργκι Ιβάνοφ για το ονοματολοικό χθες.

Διαβάστε  Στις δυο πλευρές των Πρεσπών θα υπογραφεί η συμφωνία για το Σκοπιανό

Διαφήμιση