Ο Τραμπ με δεμένα χέρια επιτίθεται στο Κογκρέσο για… Ρωσία-Obamacare

Ο Τραμπ με δεμένα χέρια επιτίθεται στο Κογκρέσο για… Ρωσία-Obamacare

Δυο βαριές ήττες στην πολιτική του ατζέντα αναγκάστηκε να παραδεχθεί και μάλιστα μέσω twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγορώντας μάλιστα συλλήβδην το Κογκρέσο (βουλή και γερουσία) για τη επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει μέσα από ανάρτησή του στο twitter το @realdonaldtrump, όπως είναι το όνομα του λογαριασμού του, “Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι σε ιστορικό και πολύ επικίνδυνο χαμηλό”. Ωστόσο το μείζον πρόβλημα για τον ίδιο είναι ο περιορισμός των δυνατοτήτων άσκησης εξωτερικής πολιτικής, καθώς ο νέος νόμος τον αναγκάζει για μείζονα ζητήματα, όπως η άρση μέρους ή όλων των κυρώσεων, να ζητάει την ψήφο της Γερουσίας.

Διαβάστε  Ο Τραμπ διέκοψε τον χωρισμό οικογενειών προσφύγων

Το μήνυμα των δυο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον υπόλοιπο κόσμο είναι σαφές, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποψιθλωθεί και πλέον “παριστάνει τον πρόεδρο” τον έλεγχο όμως της πολιτικής της χώρας τον έχει η Γερουσία.

Διαφήμιση

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι σε ιστορικό και πολύ επικίνδυνο χαμηλό. Μπορείτε να ευχαριστήσετε το Κογκρέσο, τους ίδιους ανθρώπους που δεν μπορούν να μας δώσουν υγειονομική περίθαλψη!»

έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία με πρωτοβουλία του νομοθετικού σώματος της χώρας.

Διαβάστε  Underwood κατά Trump στη Νέα Υόρκη και δεν είναι σειρά

Λόγω της τεράστιας πλειοψηφίας με την οποία ενέκριναν τις κυρώσεις τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία, ο κ. Τραμπ δεν διακινδύνευσε ένα βέτο, καθώς το πιθανότερο ήταν ότι, με πλειοψηφία δύο τρίτων, τα δύο σώματα θα το υπερέβαιναν και θα τον ανάγκαζαν να υπογράψει τον σχετικό νόμο.

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στην υγειονομική περίθαλψη αφορά την αδυναμία του Κογκρέσου, κυρίως της Γερουσίας, να εγκρίνει νομοσχέδιο για την ανάκληση και αντικατάσταση του Obamacare, νόμου της κυβέρνησης Ομπάμα ο οποίος αφορούσε την ασφαλιστική κάλυψη και την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα.

Διαφήμιση