Το bitcoin έκανε split, o κλώνος στα αζήτητα

Το bitcoin έκανε split, o κλώνος στα αζήτητα

Ο κώδικας του Bitcoin χωρίστηκε την Τρίτη, με τον κλώνο “Bitcoin Cash” να κάνει αδύναμη αρχή κυρίως λόγω της ανεπαρκούς στήριξης του δικτύου του.

Η πρωτοβουλία προήλθε από μια μικρή ομάδα «ανθρακωρύχων» με έδρα την Κίνα, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα υψηλά τέλη συναλλαγών, οι οποίοι ξεκίνησαν την Τρίτη την διάσπαση, το «hard fork» όπου το υποκείμενο μπλοκ χωρίζεται σε δύο δυνητικά μονοπάτια δημιουργώντας ένα νέο ψηφιακό νόμισμα.

Με τη διάσπαση, δημιουργείται ανταγωνιστής για το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, που όμως παραμένει πιο πολύτιμο σε κυκλοφορία.

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης: Bear market rally στο Bitcoin, με φήμες για συμβιβασμό

Το Bitcoin Cash διαπραγματεύτηκε την Τρίτη σε ορισμένες χρηματαγορές στη μέση τιμή των $146.37, ενώ το Bitcoin στα $2,729, σημειώνοντας απώλειες 4,6%.

BTCUSD Chart

Καθώς ένα μικρό μόνο μέρος ανθρακωρύχων συνεισφέρει στο νέο blockchain χρειάστηκαν σχεδόν έξι ώρες για την πρώτη παρτίδα κερμάτων Bitcoin Cash. Όσοι κατείχαν bitcoins πριν από τη διάσπαση τώρα έχουν πρόσβαση σε ίσο ποσό Bitcoin Cash δωρεάν, το οποίο θα μπορούν στη συνέχεια να ανταλλάξουν.

Οι προσδοκίες σχετικά με το νέο νόμισμα είναι συγκεχυμένες καθώς ενώ θεωρείται πως η δημιουργία νέων μαρκών απαιτεί λιγότερη υπολογιστική ισχύ για να επιταχυνθεί , ταυτόχρονα ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πως η διάρκεια ζωής του Bitcoin Cash ενδέχεται να είναι βραχύβια, καθώς δεν έχει λύσει την κλιμάκωση.

Διαφήμιση