Ο Τίλερσον αδειάζει δημοσίως Τραμπ για Κίνα

Ο Τίλερσον αδειάζει δημοσίως Τραμπ για Κίνα

Αποστάσεις, για ακόμη μια φορά, από τους χειρισμούς του Ντόνανλντ Τραμπ λαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, απέναντι στην Κίνα, αναφορικά με το ζήτημα της πυρηνικής απειλής της Βορείου Κορέας.

Εκφέροντας την επίσημη θέση των ΗΠΑ ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θεωρούν υπεύθυνη την Κίνα για την δύσκολη κατάσταση που έχει προκληθεί στην Κορεατική Χερσόνησο. Μιλώντας στην διάρκεια ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι για την επίτευξη του στόχου της αποπυρηνικοποίησης στην Κορεατική Χερσόνησο, οι ΗΠΑ επιδιώκουν “να συνεργαστούν με την Κίνα,” ενώ η Ουάσινγκτον δεν κατηγορεί τους Κινέζους για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συνέδεσε αβάσιμα σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα, με την κατάσταση έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, γράφοντας: “Είμαι πολύ απογοητευμένος με την Κίνα.

Διαφήμιση

Οι ανόητοι προηγούμενοι ηγέτες μας, τους επέτρεψαν να έχουν εμπορικές σχέσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο, ενώ δεν κάνουν τίποτα για μας στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας, απλά μιλάνε.” Ο Τίλερσον δήλωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν να έχουν έναν διάλογο με την Βόρεια Κορέα, σε κάποια στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρεξ Τίλερσον έχει υιοθετήσει και προάγει εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική από τον Ντόναλντ Τραμπ τόσο απέναντι στην Κίνα, όσο και στην Ουκρανία καθώς και στις σχέσεις των ΗΠΑ με την ΕΕ και τις χώρες της Βαλτικής.

Οι διαφωνίες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον πρόεδρο δεν είναι λίγες και εκτείνονται τόσο στα ζητήματα πολιτικής όσο και στα προσωπικά, με τις φήμες για πρόωρη παραίτηση του Ρεξ Τίλερσον να οργιάζουν την προηγούμενη εβδομάδα καθώς εξέφρασε σθεναρή διαφωνία για τον χειρισμό της αντιπαράθεσης Τραμπ-Σέσιονς και τα δημόσια σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ.