Νέα προβοκάτσια: Τούρκοι εισέβαλαν στο ιερό της Αγιά Σοφιάς για προσευχηθούν

Νέα προβοκάτσια: Τούρκοι εισέβαλαν στο ιερό της Αγιά Σοφιάς για προσευχηθούν

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η νέα τουρκική προβοκάτσια της εισβολής δυο Τούρκων στο ιερό του μουσείου της Αγιά Σοφιάς για να προσευχηθούν, ωστόσο η απραξία της ασφάλειας του χώρου κάνει το περιστατικό να φαίνεται… στημένο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δύο Τούρκοι εισέβαλαν στον χώρο του ιερού του συμβόλου της Ορθοδοξίας – εκεί όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση – και γονάτισαν προκειμένου να προσευχηθούν. Το περιστατικό έχει και προηγούμενο καθώς η τουρκική τηλεόραση είχε μεταδώσει προσευχή από το Μουσείο της Αγιά Σοφιάς παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν είναι πλέον... "Σουλτάνος", αλλά δεν τον αναγνωρίζει κανείς

Ένας από τους δύο δράστες έβγαλε το πανοφώρι του προκειμένου να φανεί η μπλούζα με τη σημαία της Τουρκίας που φορούσε από μέσα. Η ασφάλεια αν και βρισκόταν στπ χώρο δεν αντέδρασε, αλλά αντίθετα τους περίμεναν να ολοκληρώσουν το τελετουργικό τους και του άφησαν να αποχωρήσουν ανενόχλητοι.

Διαφήμιση

Οι δύο δράστες συνέχισαν τις προκλήσεις και μετά την αποχώρησή τους από τον χώρο του ιερού της Αγίας Σοφιάς φωνάζοντας ότι “ο χώρος αυτός δεν είναι μουσείο αλλά τζαμί”.

Διαβάστε  Γιατί η Τουρκία αντιδρά στον αγωγό EastMed

Από το θρησκευτικό και εθνικιστικό μένος τους δεν ξέφυγαν ούτε οι τουρίστες τους οποίους επέκριναν γιατί φορούσαν παπούτσια, πράγμα που απαγορεύεται στο κατά τους ίδιους “τζαμί”.

Διαφήμιση