Διπλωματικό επεισόδιο στα Σκόπια: Εκτός πρωταθλήματος και η εθνική Ελλάδος Χάντμπολ

Διπλωματικό επεισόδιο στα Σκόπια: Εκτός πρωταθλήματος και η εθνική Ελλάδος Χάντμπολ

Σε μείζον διπλωματικό θέμα τείνει να εξελιχθεί το πρωτάθλημα Χάντμπολ εφήβων που διεξάγεται στα Σκόπια καθώς η ελληνική ομάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25,000 ευρώ και αποβλήθηκε επειδή αρνήθηκε να παίξει την αντίστοιχη της πΓΔΜ λόγω της αναγραφής του ονόματος “Μακεδονία” στα μπλουζάκια της εμφάνισης.

Σύμφωνα με τα έσως τώρα στοιχεία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ αν και αρχικά έπεισε προπονητή και παίχτες, που είναι κάτω των 17 ετών, να παίξουν τον αγώνα με την αντίστοιχη της ομάδα της πΓΔΜ, σύντομα η Ελληνική Ομοσπονδία απέσυρε την ομάδα διαμαρτυρόμενη.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Διαφήμιση

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν η αποβολή από το πρωτάθλημα, η χρέωση τεχνικής ήττας και πρόστιμο 25,000 ευρώ.

Η ένταση έρχεται σε ευαίσθητη πολιτικά περίοδο κατά την οποία η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ είχε δηλώσει έτοιμη για διάλογο και συμβιβασμό στο θέμα του ονόματος, ισχυρισμός που ωστόσο δεν προκύπτει από την αντιμετώπιση της αντιδικίας.

Ερωτηματικά εγείρει όμως και η στάση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας η οποία, εφόσον κινείται στο προαναφερθέν πλαίσιο, είναι σε αναντιστοιχία με την Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση σε αυτή τη φάση επιχειρείται η πρόωρη ωρίμανση του θέματος του ονόματος των Σκοπίων καθώς ΗΠΑ και Ευρώπη πιέζουν για επαναφορά σε ευρωατλαντική πορεία ώστε να αποκοπεί η πρόσβαση της Ρωσίας η οποία επιχειρεί αναδιάταξη των ισορροπιών στην περιοχή.

Διαφήμιση