Άλλαξε όλη η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Άλλαξε όλη η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Το σύνολο της ανώτατης ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αντικατέστησε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, στο οποίο προΐσταται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μιναλί Γιλντιρίμ, και συμμετέχουν αντιπρόεδροι και υπουργοί, μετά την αναδιάρθρωση που υπέστη στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016.

Η ευρέως αναμενόμενη απόφαση φαίνεται να ολοκληρώνει τον κύκλο ανακτατάξεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποψίλωσής τους από υποστηρικτές του κατηγορούμενου εγκεφάλου του πραξικοπήματος, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Διαβάστε  Εντυπωσιακή η συγκέντρωση του βασικού αντιπάλου του Ερντογάν στη Σμύρνη

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αποστράτευσε τους επικεφαλής των τριών σωμάτων διατηρώντας όμως στη θέση του τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ.

Διαφήμιση

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Salih Zeki Colak, αποστρατεύεται και τη θέση του καταλαμβάνει ο αρχηγός της Χωροφυλακής (περιφερειακό ημιστρατιωτικό σώμα με αρμοδιότητα τις μάχες κατά των Κούρδων), Yasar Guler.

Διαβάστε  Κατάρρευση ή μετάλλαξη της τουρκικής οικονομίας;

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Bulent Bostanoglu αποστρατεύεται και αντικαθίσταται από τον αντιναύαρχο by Adnan Ozbal, που πρακτικά σημαίνει την αποστρατεία των παλαιότερων του στο σώμα.

Τέλος, αποστρατεύεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πτέραρχος Abidin Unal, ο οποίος αντικαθίσταται από τον αρχηγό τακτικής αεροπορίας, πτέραρχο, Hasan Kucukakyuz.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν είναι πλέον... "Σουλτάνος", αλλά δεν τον αναγνωρίζει κανείς

Διαφήμιση