Γερμανία: Ειδικό λογισμικό για έλεγχο προσφύγων-ασύλου

Γερμανία: Ειδικό λογισμικό για έλεγχο προσφύγων-ασύλου

Με τη χρήση νέου διαδραστικού λογισμικού που θα μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα, γλώσσες και να διασταυρώνει στοιχεία ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις εξαπάτησης, όπως αυτή του ακροδεξιού στρατιωτικού που προσποιήθηκε τον Σύρο πρόσφυγα, επιχειρεί η γερμανική υπηρεσία προσφύγων να αντιμετωπίσει τα πολυεπίπεδα προβλήματα και να επιταχύνει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου.

Σύμφωνα με τη DW το νέο λογισμικό θα φωτογραφίζει του πρόσφυγες, θα μεταφράζει αυτόματα τα ονόματά τους από το αραβικό αλφάβητο στο λατινικό, ώστε να είναι αναγνώσιμα. θα αναγνωρίζει τη γλώσσα που μιλάει ο κάθε πρόσφυγας και θα τη διασταυρώνει με βάσεις δεδομένων ομιλούμενων γλωσσών ανά περιοχή.

Στόχος προγράμματος είναι να αποτρέπει περιπτώσεις κατάχρησης, πλαστοπροσωπίας, εισόδου τζιχαντιστών με ψεύτικα στοιχεία και παράλληλα να βοηθά τον υπάλληλο στη λήψη αποφάσεων βελτιώνοντας το επίπεδο και την ποιότητα των πληροφοριών πάνω στις οποίες βασίζεται για να λάβει αποφάσεις που θα επηρεάσουν ζωές ανθρώπων και οικογενειών.

Διαφήμιση

Μια δεύτερη έκδοση του προγράμματος, για τη χρήση της οποίας απαιτείται έγκριση από τη Bundestag, δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των στοιχείων από τα κινητά τηλέφωνα όπου προκύπτει η διαδρομή του εκάστοτε πρόσφυγα, οι τοποθεσίες και αναγνωρίζονται και όλες οι επικοινωνίες ώστε να διαπιστωθεί αν όντος προέρχεται από εκεί που ισχυρίζεται ο κάθε πρόσφυγας και αν έχει επικοινωνίες με εξτρεμιστές.

Διαφήμιση