Αναπτυξιακό κοκτέιλ ετοιμάζει το ΚΥΣΟΙΠ

Αναπτυξιακή Τράπεζα, υδρογονάναθρακες, Ταμείο Συγχρηματοδότησης και αποκρατικοποιήσεις στην κορυφή της ατζέντας

Αναπτυξιακό κοκτέιλ ετοιμάζει το ΚΥΣΟΙΠ

Την επιτάχυνση των ενεργειών στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης του πολιτικού πλαισίου για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής που προκύπτει από τη βελτίωση του κλίματος στην οικονομία, αναμένεται να συζητήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που συνεδριάζει την Πέμπτη.

Μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου και τις δηκτικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για “κατενάτσιο” από κάποια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ αναμένεται να επικεντρώσει σε project που αν είχαν ανακοινωθεί η υλοποίησή τους φαίνεται να έχει τελματώσει.

Σε αυτό το πλαίσιο προτεραιότητα έχουν η Αναπτυξιακή Τράπεζα, για την οποία έχει ληφθεί έγκριση από το Eurogroup και έχει εξασφαλιστεί εν μέρη η χρηματοδότησή της, το ταμείο συγχρηματοδότησης επενδύσεων, μέσω του οποίου θα εισρεύσουν κινεζικά κεφάλαια καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις.

Διαφήμιση

Όσον αφορά την εισήγηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι ίδιες πηγές αναμένουν τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, αξιοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την οικονομία, με θέσπιση αρχών και κανόνων διαφάνειας και υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας εδραίωσης εμπιστοσύνης με τους εταίρους και αποτελούν σημαντικά ορόσημα στο δρόμο για τη δεύτερη έξοδο στις αγορές, η οποία προγραμματίζεται εντός του έτους.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ θα προεδρεύσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος επιχειρεί να δώσει ώθηση για την αξιοποίηση του θετικού momentum και για την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων αναπτυξιακών πόρων.