Το Supercarrier Gerald Ford μόλις έγραψε ιστορία

Την πρώτη προσγείωση με τη χρήση των καλωδίων σύλληψης και την πρώτη απονήωσημε τον προωθητήρα νέου τύπου πραγματοποίησε το πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο στον κόσμο, το USS Gerald R. Ford στο πλαίσιο των δοκιμών εν πλω που πραγματοποιεί με την επίσημη ένταξή του στον αμερικανικό στόλο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η απονήωση του F/A-18 από το κατάστρωμα του Gerald Ford με τη χρήση του νέου καταπέλτη έρχεται στον απόηχο δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ που χαρακτήριζε το νέο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα προβληματικό και ζητούσε από το ναυτικό των ΗΠΑ να επιστρέψει στο προηγούμενο σύστημα ατμοηλεκτρικών καταπελτών.

“Σήμερα, το USS Gerald R. Ford έγραψε ιστορία με την επιτυχημένη προσγείωση και εκτόξευση αεροσκαφών από το VX-23 με τη χρήση των AAG και EMALS”, δήλωσε ο διοικητής στόλου των ΗΠΑ, ναύαρχος Φιλ Ντέιβιντσον.

Διαφήμιση

Το EMALS (Ηλεκτρομαγνητικό Σύστημα Εκτόξευσης Αεροσκαφών) είναι ένα σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών με κινητήρα που βοηθά στην επιτάχυνση των πτητικών αεροσκαφών για απογείωση, ενώ το AAG (Advanced Arresting Gear) χρησιμοποιείται για την ταχεία επιβράδυνση κατά την προσγείωση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το USS Gerald R. Ford αναμένεται να τεθεί μάχιμη υπηρεσία το 2020.

Ο Πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε μια πολύ πιο δύσκολη γραμμή για την Πιονγιάνγκ από τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, επανειλημμένα καλώντας τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά και τα πυραυλικά της προγράμματα και απειλώντας ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε να υποχωρήσει, διεξάγοντας μια δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) την Παρασκευή.

Ο κ. Trump κατηγόρησε επίσης την Κίνα ότι δεν έκανε αρκετά για να διαχέει την κατάσταση, τιτίβισμα την Κυριακή ότι «δεν θα επιτρέψουμε πλέον αυτό να συνεχιστεί».

Υπάρχουν επίσης συνεχιζόμενες εντάσεις με την Κίνα για τις εδαφικές διεκδικήσεις της στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου τα ίδια ύδατα αξιώνουν επίσης η Ταϊβάν, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και το Μπρουνέι. Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα χτύπησε τους ισχυρισμούς του Πεκίνου σε όλες σχεδόν τις πλούσιες σε πόρους Θάλασσες της Νότιας Κίνας και την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις νησίδες εκεί.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, ο Πρόεδρος Xi Jinping έδωσε ομιλία σε στρατιωτική παρέλαση μεγάλης κλίμακας σε απομακρυσμένη στρατιωτική βάση την Κυριακή, καλώντας τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων να «ακολουθήσει ανεπιφύλακτα την απόλυτη ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας».

Διαφήμιση