Κυρώσεις ΗΠΑ στον Μαδούρο, προσπαθούν να τον ρίξουν

Κυρώσεις ΗΠΑ στον Μαδούρο, προσπαθούν να τον ρίξουν

Κυρώσεις σε βάρος του προέδρου της Βενεζουέλα Νίκολας Μαδούρο ανακοίνωσε ότι επιβάλλει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, αναλαμβάνοντας πλέον ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο Μαδούρο στις ΗΠΑ παγώνουν καθώς εντάσσεται στη λίστα Specially Designated Nationals (SDN), ενώ παράλληλα επιβάλλεται περιορισμός στους Αμερικανούς πολίτες να μην συναλλάσσονται μαζί του.

Χθες στη Βενεζουέλα πραγματοποιήθηκαν εκλογές για τη συγκρότηση νέο νομοθετικού σώματος, τις οποίες μποϋκόταρε η αντιπολίτευση και σημάδεψε με 10 νεκρούς και επεισόδια προκαλώντας την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Διαφήμιση

Ο πρόεδρος Μαδούρο επιχειρεί να παρακάμψει το Κοινοβούλιο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση από το 2015 και το οποίο μπλοκάρει κάθε νόμο και επιχειρεί να ανατρέψει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Η κίνηση όμως του Μαδούρο να δημιουργήσει νέο συνταγματικό νομοθετικό σώμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην παγκόσμια κοινότητα καθώς οδηγεί σε υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπο του προέδρου.

Διαφήμιση