Ευρωζώνη: Σταθερός ο πληθωρισμός, ανεβαίνει ο δομικός

Ευρωζώνη: Σταθερός ο πληθωρισμός, ανεβαίνει ο δομικός

Διατήρηση του πληθωρισμού στα τρέχοντα επίπεδα του 1,3% δείχνουν τα πρώιμα στοιχεία, ενώ παράλληλα διαφαίνεται απρόσμενη ενίσχυση του δομικού πληθωρισμού τον Ιούλιο, δείκτης που επικεντρώνει η ΕΚΤ στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της νομισματικής της πολιτικής.

Οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,3% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο του 2017, με τον ίδιο ρυθμό όπως και τον προηγούμενο μήνα επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες. Ο πληθωρισμός έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, καθώς οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό, ενώ το κόστος της ενέργειας αυξήθηκε περαιτέρω.

Διαβάστε  Back door για παράταση του QE βρήκε ο Ντράγκι

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αποκλείει τις ευμετάβλητες τιμές ενέργειας και μη επεξεργασμένων τροφίμων και καπνού και στις οποίες η ΕΚΤ βασίζει τις αποφάσεις πολιτικής, ενισχύθηκε σε 1,2% από 1,1% τον Ιούνιο.

Διαφήμιση

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο 1,99% από το 1991 έως το 2017, φθάνοντας σε ιστορικό υψηλό 5% τον Ιούλιο του 1991 και σε ιστορικό χαμηλά -0,7% τον Ιούλιο του 2009.

Διαφήμιση