Με twitter και στρατηγικά βομβαρδιστικά απαντά ο Τραμπ σε Κιμ και Σι

Με twitter και στρατηγικά βομβαρδιστικά απαντά ο Τραμπ σε Κιμ και Σι

Ενώ η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για την ανάπτυξη τεσσάρων αξόμα αυτοκινούμενων συστοιχιών της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας THAAD, μετά την τελευταία δοκιμή ICBM από τη Βόρειο Κορέα, ο Ντόναλντ Τραμπ επιλέγει τη λύση της επίθεσης στην Κίνα για αναποτελεσματικότητα, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να στείλει μήνυμα υπεροχής με υπερπτήσεις των στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B.

ΣΔύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο, σε απάντηση των πρόσφατων πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, μεταφέροντας μήνυμα ετοιμότητας των ΗΠΑ και πραγματοποιώντας μια ακόμη επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στην περιοχή.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την Παρασκευή σε άλλη μια επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που, όπως υποστηρίζει η Πιονγκγιάνγκ, αποδεικνύει την ικανότητά της να πλήξει τις ΗΠΑ.

Διαφήμιση

Οι πτήσεις των Β-1Β έγιναν το Σάββατο και αποτελούσαν μια άμεση απάντηση στην πυραυλική δοκιμή της προηγούμενης ημέρας, αλλά και την εκτόξευση του πυραύλου “Χουανσονγκ-14”, στις 3 Ιουλίου.

Διαβάστε  Φορτισμένη και... καθυστερημένη η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Γκουάμ. Στην άσκηση αυτή συμμετείχαν επίσης μαχητικά της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

«Η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο επείγουσα απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα. Αν απαιτηθεί, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με ταχεία, θανατηφόρα και συντριπτική ισχύ, στον χρόνο και τον τόπο της επιλογής μας»

ανέφερε στην ανακοίνωση ο διοικητής των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, Τέρενς Τζ. Ο’Σόνεσι.

Οι ΗΠΑ έχουν και στο παρελθόν πραγματοποιήσει υπερπτήσεις των υπερηχητικών βομβαρδιστικών Β1-Β ως επίδειξη δύναμης, σε απάντηση για πυραυλικές ή πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε προσωπικά την εκτόξευση του πυραύλου, το βράδυ της Παρασκευής, λέγοντας ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ότι δεν θα είναι ασφαλείς αν επιχειρήσουν να της επιτεθούν.

Διαβάστε  Ο Τραμπ τα βρήκε με Ερντογάν, ξεμπλοκάρει τα F-35

Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε εικόνες τις εκτόξευσης, τον πύραυλο να σηκώνεται από το έδαφος και τον Κιμ να πανηγυρίζει με τους στρατιωτικούς συμβούλους του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι «πολύ απογοητευμένος με την Κίνα». Σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε:

«Οι άφρονες πρώην ηγέτες μας τους επέτρεψαν (σ.σ. στους Κινέζους) να κερδίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από το εμπόριο, όμως δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για εμάς με τη Βόρεια Κορέα, μόνο λόγια. Δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να λύσει αυτό το πρόβλημα».

Διαφήμιση