Καυτή η εβδομάδα που έρχεται: Ότι πρέπει να ξέρετε και να περιμένετε

Καυτή η εβδομάδα που έρχεται: Ότι πρέπει να ξέρετε και να περιμένετε

Πλούσια σε στοιχεία και ανακοινώσεις θα είναι η εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, καθώς όπως συνηθίζεται η πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα και η τελευταία του προηγούμενου κατακλύζονται από καίρια δεδομένα.

Στις ΗΠΑ, τα σημαντικότερα γεγονότα θα είναι οι μηνιαίες μισθολογικές αυξήσεις, το εμπορικό ισοζύγιο, οι παραγγελίες εργοστασίων και οι δύο έρευνες για την παραγωγή και τη μη κατασκευαστική δραστηριότητα από το ISM. Στη Μεγάλη Βρετανία η BoE και στην Αυστραλία η RBA συνεδριάζουν για τον καθορισμό της νομισματικής τους πολιτικής. Στην Ευρωζώνη ανακοινώνονται στοιχεία για το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και την ανεργία, ενώ ο Καναδάς ανακοινώνει νέες θέσεις απασχόλησης και τα στοιχεία για το εμπόριο.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές θα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις μη αγροτικές θέσεις εργασίας, το εμπορικό ισοζύγιο και τις παραγγελίες των εργοστασίων. Άλλα βασικά δεδομένα περιλαμβάνουν: Αλλαγή της απασχόλησης ADP. Πωλήσεις παλαιών κατοικιών, PCE δείκτης τιμών, προσωπικές δαπάνες και εισόδημα. Τελική ανάγνωση των PMI της Markit. Τους δείκτες PMI για την παραγωγή και τις μη βιομηχανίες ISM · Δαπάνες για την κατασκευή. Πωλήσεις οχημάτων · Περιορισμοί θέσεων εργασίας του Challenger. Chicago PMI; Δείκτης παραγωγής Fed από το Dallas. Και ISM New York Index.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η εβδομάδα 18-24 Δεκεμβρίου: Ο Πούτιν στο επίκεντρο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Τράπεζα της Αγγλίας αποφασίζει για τα επιτόκια και τους νέους στόχους για τον πληθωρισμό με ενημερωμένες προβλέψεις. Άλλες σημαντικές εκδόσεις περιλαμβάνουν τα δεδομένα PMI, την καταναλωτική πίστη της Τράπεζας της Αγγλίας και τις εγκρίσεις νέων στεγαστικών δανείων, τις τιμές κατοικιών σε εθνικό επίπεδο και τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Διαβάστε  16 Ιανουαρίου: Γεωπολιτικό και οικονομικό ημερολόγιο

Στην Ευρώπη, τα βασικά δεδομένα που πρέπει να προσέξουμε περιλαμβάνουν τους δείκτες ΑΕΠ για την ζώνη του ευρώ, παράλληλα με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, το ποσοστό ανεργίας, τα δεδομένα PMI και το λιανικό εμπόριο. Επίσης, το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία, οι λιανικές πωλήσεις, οι παραγγελίες εργοστασίων και η τελική ανάγνωση των ΡΜΙ θα είναι στο προσκήνιο.

Σε άλλες περιοχές της Αμερικής, οι επενδυτές θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για την απασχόληση στον Καναδά, το εμπορικό ισοζύγιο, τον ΡΜΙ και τους δείκτες τιμών της Ivey και τις τιμές παραγωγού. Τα στοιχεία για ΑΕΠ του Μεξικού, εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, PMI βιομηχανικής παραγωγής Και τη βιομηχανική παραγωγή της Βραζιλίας, τα στοιχεία PMI και το εμπορικό ισοζύγιο.

Διαβάστε  Εβδομάδα 8-15 Δεκεμβρίου: "Ρώσικη ρουλέτα" στις ΗΠΑ για τα πυρηνικά του Ιράν

Στην Ασία, οι επενδυτές θα περιμένουν την βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας, την εκκίνηση των κατοικιών, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τα δεδομένα PMI. Και της Κίνας Caixin και της NBS για τη μεταποίηση και τους μη PMI που δεν είναι κατασκευαστές.

Στην Αυστραλία, η RBA θα αποφασίσει για τον καθορισμό των επιτοκίων. Άλλες σημαντικές ανακοινώσεις: Στοιχεία για το εμπόριο, τις λιανικές πωλήσεις, τις πιστώσεις του ιδιωτικού τομέα, τις πωλήσεις κατοικιών HIA, τις άδειες οικοδόμησης και τους δείκτες κατασκευής και υπηρεσιών της AIG.

Διαφήμιση