Με 4 νέες συστοιχίες THAAD απαντά η Νότιος Κορέα, ενοχλείται η Κίνα

Με 4 νέες συστοιχίες THAAD απαντά η Νότιος Κορέα, ενοχλείται η Κίνα

Συζητήσεις για την ανάπτυξη τεσσάρων ακόμη εκτοξευτών πυραύλων του αμερικανικού συστήματος THAAD ξεκίνησε η Νότια Κορέα μετά από εντολή του προέδρου της, Moon Jae-in, ως απάντηση στη νέα πρόκληση της Βορείου Κορέας με τη δοκιμή νέου βαλλιστικού πυραύλου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Κίνας και της Ρωσίας καθώς όπως αναφέρουν τα ισχυρά ραντάρ των αμερικανικών συστημάτων περιορίζουν τη στρατηγική δυναμική τους.

Ο Hwasong-14, της Βορείου Κορέας πέταξε περίπου 1.000 χιλιόμετρα σε ύψος 3.700 χιλιομέτρων, έναντι 933 χλμ. σε μέγιστο υψόμετρο 2.802 χλμ. του προηγούμενου που είχε εκτοξευθεί την 4ης Ιουλίου.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ και προσφεύγει στον ΠΟΕ κατά των δασμών

Ο Πρόεδρος Moon συγκάλεσε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) στο Προεδρικό Μπλε Σώμα αμέσως μετά την αναφορά του πυραύλου της Βορείου Κορέας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν υπουργοί Άμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων και Ενοποίησης, καθώς και Προϊστάμενος Προσωπικού, ανώτατος προεδρικός σύμβουλος ασφάλειας και επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Moon ανέθεσε στους βοηθούς του να συμβουλευτούν την πλευρά των ΗΠΑ για την ενίσχυση της Νότιας Κορέας-ΗΠΑ. Την ικανότητα άμυνας και την αξιόπιστη διευρυμένη ικανότητα αποτροπής, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης εγκατάστασης των εναπομεινάντων εκτοξευτών της THAAD, δήλωσε ο ανώτερος προεδρικός γραμματέας Τύπου Yoon Young-chan.

Στις 26 Απριλίου, δύο εκτοξευτές κινητής τηλεφωνίας και άλλα στοιχεία της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας μεταφέρθηκαν στη μέση της νύχτας στο πρώην γήπεδο γκολφ στο νομό Seongju, επαρχία του North Gyeongsang.

Διαβάστε  Αποκάλυψη του NBC για τα πυρηνικά του Κιμ δημιουργεί πίεση στον Τραμπ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μια συστοιχία THAAD, την οποία η Σεούλ και η Ουάσινγκτον αποφάσισαν τον Ιούλιο του περασμένου έτους να εγκατασταθούν στη νοτιοανατολική Νότια Κορέα, αποτελείται από έξι κινητές μονάδες εκτόξευσης, 48 αισθητήρες, το ραντάρ AN / TPY-2 και τη μονάδα πυρασφάλειας και ελέγχου.

Τέσσερις αυτοκινούμενες μονάδες εκτόξευσης ασύρματης επικοινωνίας THAAD παραδόθηκαν σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ κοντά στην τοποθεσία ανάπτυξης.

Ο Μουν διέταξε επίσης κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο επίδειξης δύναμης, ως απάντηση της πρόκλησης εκτόξευσης πυραύλων του Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε  Ξανά στην Κίνα ο Κιμ για συνάντηση με τον Σι

Νωρίτερα το πρωί, οι συνδυασμένες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών διοργάνωσαν την άσκηση με πραγματικά πυρά κατά μήκος της Ανατολικής ακτής, κινητοποιώντας τους βαλλιστικούς πυραύλους Hyunmoo-II της Νότιας Κορέας και τους οκτώ πυραύλους επιφάνειας επιφανείας ATACMS του Στρατού των ΗΠΑ.

Διαφήμιση