Με 0,5% έτρεξε η Γαλλική οικονομία στο β’ τρίμηνο, αλλά για πόσο;

Με 0,5% έτρεξε η Γαλλική οικονομία στο β’ τρίμηνο, αλλά για πόσο;

Με ρυθμό 0,5% επεκτάθηκε η Γαλλική οικονομία τριμηνιαία βάση στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπως και τα προηγούμενα δύο τρίμηνα και επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της της αγοράς, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

Ήταν το τέταρτο κατά σειρά τρίμηνο της ανάπτυξης, καθώς η κατανάλωση των νοικοκυριών και οι δημόσιες δαπάνες συνέβαλαν θετικά στο ΑΕΠ, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν.

Διαβάστε  Κατάρρευση ή μετάλλαξη της τουρκικής οικονομίας;

Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στη Γαλλία ήταν κατά μέσο όρο 0,79% από το 1949 έως το 2017, φθάνοντας σε ιστορικό υψηλό 7,7% το γ τρίμηνο του 1968 και ισοτρικό χαμηλό -5% το δεύτερο τρίμηνο του 1968.

Διαφήμιση

Ωστόσο τα στοιχεία για την καταναλωτικής εμπιστοσύνη επιδεινώνονται άρδην μετά την ανακοίνωση περικοπών που πλήττουν από τις ένοπλες δυνάμεις μέχρι τα κοινωνικά επιδόματα, όπως σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται και η δημοτικότητα του νεοεκλεγέντος προέδρου Εμμάνουελ Μακρόν.

Διαβάστε  Η Ευρώπη πλήρωσε την τρομοκρατία 180 δισ.

Αν το κλίμα που δημιουργείται με αφορμή τις περικοπές δεν αντιστραφεί άμεσα τότε η Γαλλία θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με απώλεια δυναμικής στην οικονομία και θα βρεθεί να φλερτάρει με νέα ύφεση καθώς η εσωτερική αγορά δεν θα μπορεί να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις.

Διαφήμιση