if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Ρωσία απαντά στις ΗΠΑ: Απελαύνει διπλωμάτες, δεσμεύει ιδιοκτησίες της πρεσβείας στη Μόσχα

useembasy

Το πρώτο βήμα δε μια μακριά αντιπαράθεση φαίνεται ότι κάνει η Ρωσία απαντώντας τώρα, με αφορμή το νέο πακέτο κυρώσεων που ψήφισαν Βουλή και Γερουσία στις ΗΠΑ, καθώς διατάζει τις ΗΠΑ να περιορίσουν το διπλωματικό προσωπικό στη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα κατάσχει μια οικία και μια αποθήκη, περιουσία της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ είχαν προχωρήσει στα αντίστοιχα βήματα επί του Μπαράκ Ομπάμα όταν ανακοίνωσαν ότι έχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορήσουν τη Ρωσία για παρέμβαση στις εκλογές. Τότε απέλασαν 35 Ρώσος διπλωμάτες και κατάσχεσαν δυο οικήματα που ανήκαν στη Ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ.

Υπ αυτό το πρίσμα οι ρώσικες κυρώσεις αποτελούν απάντηση σε εκείνη την κίνηση, καθώς τότε η Μόσχα είχε επιδείξει αυτοσυγκράτηση εν αναμονή αλλαγής σκυτάλης στον Λευκό Οίκο και υπό την προσδοκία αλλαγής στάσης από τον Ντόναλντ Τραμπ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η απάντηση της Ρωσίας ενεργοποιήθηκε τώρα καθώς και η αμερικανική Γερουσία μετά τη Βουλή υπερψήφισε το νέο πακέτο κυρώσεων, το οποίο βρίσκεται τώρα στον Λευκό Οίκο αναμένοντας υπογραφή από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Σάρωσε στη Γερουσία το νομοσχέδιο με τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ωστόσο ο Λευκός Οίκος έχει εκφράσει προβληματισμό καθώς στο πλαίσιο του νόμου που επιβάλλει κυρώσεις σε Ιράν, Ρωσία και Βόρειο Κορέα, υπάρχει ρύθμιση που αφαιρεί αρμοδιότητες από τον πρόεδρο και εμπλέκει ενεργά τη Γερουσία στη διαχείριση των διμερών σχέσεων σε περίπτωση που ο Τραμπ αποφασίσει να χαλαρώσει ή να αποσύρει κυρώσεις.

Έντονες αντιδράσεις στο νέο πακέτο κυρώσεων έχει εκφράσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση επισημαίνοντας, δια στόματος Ζαν Κλωντ Γιούνεκρ, ότι είναι έτοιμη να αντιδράσει εντός ημερών αν πληγεί η ενεργειακή ασφάλεια της Ένωσης.

Βέβαιη θεωρείται πάντως νέα αντίδραση από τη Ρωσία εφόσον ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράψει το νόμο, ενώ θα υπάρξει και σύγκρουση με την ΕΕ, καθώς οι ενεργειακές εταιρίες της απειλούνται με κυρώσεις για τη συνεργασία με τη Ρωσία στο LPG.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version