Ελλάδα: Άλμα του δείκτη οικονομικού κλίματος, λόγω αξιολόγησης

Ελλάδα: Άλμα του δείκτη οικονομικού κλίματος, λόγω αξιολόγησης

Στον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα καταγράφεται ο αντίκτυπος της επιτυχούς ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και η βελτίωση της προοπτικής της οικονομίας, καθώς σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν ο εν λόγω δείκτης τον Ιούλιο εκτοξεύθηκε στις 98 μονάδες από 94 τον Ιούνιο, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση εντός του 2017.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής βελτιώθηκε στις -2,7 μονάδες από -7,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις -61,5 μονάδες έναντι -68,8 μονάδων τον Ιούνιο. Βελτίωση εμφάνισε και ο κλάδος των κατασκευών, ο οποίος ενισχύθηκε στις -39,7 μονάδες από -55,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Θετικές επιδόσεις παρουσίασε, από την πλευρά του, ο κλάδος των υπηρεσιών, ο οποίος αυξήθηκε στις 17,4 μονάδες έναντι 9 μονάδων τον Ιούνιο.

Διαβάστε  Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα, τι φοβάται

Τέλος, ο κλάδος του λιανεμπορίου κατέγραψε επίσης άνοδο, καθώς διαμορφώθηκε στις -1,3 μονάδες έναντι -3,4 μονάδων προηγουμένως.

Διαφήμιση

Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε στις 112,1 μονάδες έναντι 111,3 μονάδων τον Ιούνιο, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 11 μηνών.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στις 111,2 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης της 0,1 μονάδας.

Διαφήμιση