Αιγαίο: Σενάρια Ιουνίου παίζουν οι Τούρκοι με τις παραβιάσεις

Αιγαίο: Σενάρια Ιουνίου παίζουν οι Τούρκοι με τις παραβιάσεις

Σε “φυσιολογικά” επίπεδα βρίσκονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο καθώς ο Κυπριακό υποβαθμίζεται στην Ατζέντα και η προοπτική διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη πριν τις γερμανικές εκλογές φαίνεται τώρα απατηλή για την Άγκυρα που παραμένει σε διεθνή καραντίνα και αναζητά διέξοδο επενδύοντας σε εντάσεις και αναλαμβάνοντας ρόλο “ταραξία” της Μεσογείου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε το μεσημέρι πάνω από τις νησίδες Λέβιθα και Μαυριά, δυτικά της Καλύμνου.

Διαβάστε  Frontex και λιμενικό διέσωσαν 57 μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

Στις 15:34 μ.μ ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου.

Διαφήμιση

Στις 15:49 πέταξε πάνω από τα Λέβιθα στα 26.500 πόδια και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από τα Μαυριά – δυτικά των Λεβίθων – στα 26.000 πόδια. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών εξήλθε του FIR Αθηνών στις 16:26 μ.μ πετώντας ανατολικά της Ρόδου.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν "οπλίζει" το προσφυγικό, 1200 νέες αφίξεις σε έξι μέρες

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Υπενθυμίζεται ότι τουρκικά αεροσκάφη είχαν πετάξει πάνω από τα Μαυριά στα 25.000 πόδια το μεσημέρι της 14ης Ιουνίου.

Διαφήμιση