Κι άλλη ήττα για Τραμπ στο Obamacare

Κι άλλη ήττα για Τραμπ στο Obamacare

Συνεχίζει να μετράει ήττες στην προσπάθεια κατάργησης του Obamacare ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς απορρίφθηκε το νέο σχέδιο νόμου από τη Γερουσία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συνεχίζει να διαμαρτύρεται για την ανάγκη αλλαγής του ορίου των 60 ψήφων στους 51 ώστε να μπορέσει να περάσει το νόμο που επιθυμεί και να διαγράψει την έννοια oabacare από την καθημερινότητά του, ζήτημα το οποίο τον προβληματίζει περισσότερο από την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το σχέδιο νόμου των Ρεπουμπλικανών για την κατάργηση και αντικατάταση του Obamacare, του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους της Γερουσίας που χρειαζόταν για να εγκριθεί, καθώς εννέα γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος την καταψήφισαν.

Την Τρίτη, η Γερουσία ψήφισε υπέρ της έναρξης της συζήτησης για την απόσυρση και τμηματική αντικατάσταση του νομοσχεδίου υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης, παρά την απουσία συνολικής πρότασης ή νομοσχεδίου.

Διαφήμιση

Σε μιά προσπάθεια να κατευνάσουν τους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς που ανησυχούσαν για την έλλειψη σχεδίου στη θέση του Obamacare, το κυβερνών κόμμα παρουσίασε μία τροποποίηση που εισήγαγε μια αύξηση 100 δισ. δολαρίων επιπλέον για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κάλυψης υγείας των συνταξιούχων. Η πρόταση καταψηφίστηκε από όλους τους Δημοκρατικούς και αρκετούς Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

Στην τελική ψηφοφορία χθες (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) για την απόσυρση συνολικά του Obamacare, 57 γερουσιαστές ψήφισαν κατά και 43 υπέρ.
Εάν το σχέδιο είχε εγκριθεί, θα επέφερε μεγάλες μειώσεις στην κάλυψη υγείας των συνταξιούχων και σε πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης των φτωχών Αμερικανών και θα μείωνε τις επιδοτήσεις οικονομικά ασθενέστερων ώστε να μπορέσουν να αντισταθμίσουν το κόστος της ασφάλισης υγείας.

Η ψηφοφορία αποτελεί μία μόνο από ανάλογες που θα ακολουθήσουν αυτή την εβομάδα, για την απόσυρση ή αντικατάσταση τμημάτων του Obamacare.

Διαφήμιση